Kerékpár: nővé operáltatta magát a korábbi klasszis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 20:51
null
Robert Millar akkor… (Fotó: AFP)
Fontos bejelentést tett csütörtökön Robert Millar, a skótok korábbi kiváló országúti kerékpárosa: évekkel ezelőtt nővé operáltatta magát, és ma már Philippa York néven éli az életét.

 

NEM TUDTÁK, HOGY BARÁTNŐJE VAN
Robert Millar 1985 decemberében feleségül vett egy francia hölgyet(?), bizonyos Sylvie Translert. Az esküvőn egy családtagja vagy csapattársa sem vett részt, utóbbiaknak állítólag fogalmuk sem volt arról, hogy Millarnak barátnője van.

Robert Millar a nyolcvanas évek egyik legjobb hegyimenője volt. A Tour de France-on 1984-ben, a Giro d'Italián 1987-ben nyerte meg a hegyi pontversenyt. Mindhárom nagy körversenyen nyert szakaszt, összesen ötöt. Az 1958-as születésű kiválóság 1995-ben fejezte be a pályafutását, majd visszavonult a nyilvánosságtól is.

Az utóbbi években blogot vezetett és rendszeresen publikált a cyclingnews.com nevű szakportálon, Robert Millar néven. Ezen az oldalon jelentette be csütörtök este, hogy több mint tíz éve már nőként éli az életét, de eddig ezt nem merte felvállalni. A nemi másság megítélése azonban meglátása szerint mára annyit javult, hogy felvállalhatta átalakulását.

Mostantól új nevén, Philippa Yorkként tudósít a versenyekről, többek között a Tour de France-ról, amelyen szakkommentátoraként segíti az ITV4 csatornát.

…és most, Philippa Yorkként (Fotó: cyclingnews.com)
…és most, Philippa Yorkként (Fotó: cyclingnews.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik