Az UCI szerdai bejelentése szerint Borut Bozic és Kristijan Koren azon vizsgálat után kapott büntetést, amelyet osztrák hatóságoktól kapott információk alapján folytattak le. Mindkettejüket előzetesen eltiltották már a májusi Giro d'Italia alatt: a 32 éves Koren a Bahrain-Merida színeiben szerepelt az olasz körversenyen, míg a 39 esztendős Bozic a közel-keleti csapat sportigazgatója volt.

Az UCI közleménye alapján Koren doppingvétsége 2011–2012-re datálható, míg Bozicé 2012-re.

A seefeldi északisí-vb-n végrehajtott doppingrazzia során február végén öt sífutót vettek őrizetbe, majd március 20-án a müncheni ügyészség közölte, hogy nyolc nemzet 21 sportolóját – öt különböző sportágból – gyanúsítják vérdoppingolással, s ők valamennyien kapcsolatban álltak az ügy központi figurájának tartott Mark Schmidt orvossal.

Júniusban két osztrák kerékpáros kapott négyéves eltiltást, amiért részesei voltak a több sportágat érintő nemzetközi vérdopping-ügynek. A 2015-ben visszavonult, a Tour de France-on, a Giro d'Italián és a Vuelta a Espanán is többszörös szakaszgyőztes olasz Alessandro Petacchi augusztus végén kapott kétéves eltiltást, ennek nyomán lemondta szakkommentátori munkáját a Rai közszolgálati csatornánál.