Kerékpár: Froome versenyzési jogának felfüggesztését követelik

Vágólapra másolva!
2018.01.19. 13:19
David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) elnöke szerint csapatának, a Sky-nak kellene felfüggesztenie a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome versenyzési jogát.

A sportvezető szerint a brit csapat első emberének, Dave Brailsfordnak kellene vállalnia a felelősséget versenyzőjéért, aki pozitív tesztet produkált a tavalyi Vuelta a Espanán.

„Nekem nem tisztem beleszólni ebbe az ügybe, de mindenkinek egyszerűbb lenne, ha felfüggesztenék” – mondta Lappartient a Le Telegramme című francia napilapnak.

A 32 éves brit versenyzőről december közepén derült ki, hogy pozitív tesztet produkált a 2017-es spanyol körversenyen, amelyen szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki.

Az összetettben győztes Froome tagadta, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, mert engedéllyel használja a készítményt. A Vueltán azonban elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját.

Froome idei tervei között a Tour-címvédés mellett a Giro d'Italia megnyerése szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik