Az AP hírügynökség beszámolója szerint a korábbi svájci országúti női bajnok, Nicole Hanselmann szökést kezdeményezett a verseny első kilométerein, és ez olyan jól sikerült, hogy utolérte a férfimezőny kísérőmotorjait. Emiatt az Omloop het Nieuwsblad – amely a kerékpáros idény első északnyugat-európai viadala, a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárának is része 2017 óta – szervezői úgy döntöttek, a női versenyt biztonsági okokból egy időre szüneteltetik.

A kényszerpihenő után Hanselmann a mezőny előtt indult újra útra, és megpróbálta újra felépíteni kétperces előnyét, de beérték. A svájci hölgy a 74. helyen zárt, a holland Chantal Blaak nyert.

„Szomorú voltam, mert jól kezdtem, de amikor a mezőny azt látja, hogy megállsz, még inkább el akar kapni. Még csak a férfiak mentőkocsijait láttam. Nagyjából öt-hét percig álltunk, de ez szertefoszlatta az esélyeimet” – mondta a verseny után csalódottan Hanselmann a Cyclingnewsnak.

Today was the first spring classic in Belgium. I attacked after 7km, and was alone in the break for around 30km...but then a awkward moment happend and I almost saw the back of the men's peloton... May the other women and me were to fast or the men to slow After the neutralization, I was caught up again and finished the race on the 74th place. #bigla #chapter2 #endura #ohn #ohn19 #ohnwomen #roadrace #springclassic #sheridesroad #sufferfest #womenpower : @velofocus

844 Likes, 140 Comments - Nicole Hanselmann (@nicole_hanselmann) on Instagram: "Today was the first spring classic in Belgium. I attacked after 7km, and was alone in the break for..."