Kerékpár: félbeszakították a versenyt, mert egy női kerekes utolérte a férfiakat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.04. 19:54
Félbe kellett szakítani a nagy presztízsű egynapos kerékpárversenyt, az Omloop het Nieuwsblad női viadalát, miután az egyik kerekes utolérte a férfiak mezőnyét – amely tíz perccel korábban rajtolt.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a korábbi svájci országúti női bajnok, Nicole Hanselmann szökést kezdeményezett a verseny első kilométerein, és ez olyan jól sikerült, hogy utolérte a férfimezőny kísérőmotorjait. Emiatt az Omloop het Nieuwsblad – amely a kerékpáros idény első északnyugat-európai viadala, a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárának is része 2017 óta – szervezői úgy döntöttek, a női versenyt biztonsági okokból egy időre szüneteltetik.

A kényszerpihenő után Hanselmann a mezőny előtt indult újra útra, és megpróbálta újra felépíteni kétperces előnyét, de beérték. A svájci hölgy a 74. helyen zárt, a holland Chantal Blaak nyert.

„Szomorú voltam, mert jól kezdtem, de amikor a mezőny azt látja, hogy megállsz, még inkább el akar kapni. Még csak a férfiak mentőkocsijait láttam. Nagyjából öt-hét percig álltunk, de ez szertefoszlatta az esélyeimet” – mondta a verseny után csalódottan Hanselmann a Cyclingnewsnak.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik