Kerékpár: elit csapatok panaszt nyújtottak be az UCI ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.01. 20:37
A tizenegy elit kerékpárcsapatot képviselő Velon üzleti csoport panaszt nyújtott be a sportág nemzetközi szervezete (UCI) ellen, mivel az szerinte akadályozza az üzleti tevékenységüket.

A Velon közleménye hangsúlyozta: az UCI az elmúlt évben gátolta a Velon és a csapatok közös úttörő kezdeményezéseit egy csapatok közötti versenytípus – az ún. Hammer Series –, valamint a technológia terén.

„Az elmúlt 12 hónapban az UCI felhasználta szabályozó hatalmát és politikai befolyását, hogy tisztességtelen és törvénytelen módon gátolja a Velon és a csapatok üzleti tevékenységét” – szól a kommüniké.

A Velon 11 World Tour-csapatot – köztük a Quick-Stepet, a Mitchelton-Scottot, az Ineost és a Jumbo-Vismát – tömöríti, a Hammer Series pedig egy speciális, pontokon alapuló csapatverseny, amelyben dombos, sprinttel záruló és csapatidőfutam-szerű számokban méretnek meg a résztvevők. A 2017-ben indult, tavaly és idén egyaránt három helyszínből álló sorozat állomásai nem szerepelnek az UCI World Tour-sorozatában.

Az UCI reakciójában kiemelte: nem értesítették a panaszról, és a jövőben is folytatni fogja a közös munkát a különböző kerékpárversenyek tulajdonosaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik