Kerékpár: Dina a Kometa legjobbja a burgosi körversenyen

Vágólapra másolva!
2019.08.18. 20:05
Dina Márton csapata, a Kometa Cycling Team legjobbjaként az összetett 19. helyén végzett a burgosi országúti kerékpáros körversenyen.

A 23 éves magyar versenyző júniusban, közvetlenül a Tour de Hongrie előtt csatlakozott a hétszeres Grand Tour-győztes Alberto Contador csapatához, és az összetett második helyén zárta a magyar körversenyt. Július végén hegyikerékpárban szerzett országos bajnoki címet, Parti András 2010 óta tartó sikersorozatát megszakítva.

„Még mindig sokat kell tanulnom, de örülök a teljesítményemnek. A 19. hely az összetett versenyben jó eredmény, de úgy gondolom, még sokat tudok fejlődni, ha tanulok a hibáimból” – idézte a csapat közleménye Dinát, aki a legmagasabb szintű (World Tour) csapatokat felvonultató ötnapos versenyen érte el az előkelő helyezést.

A viadalon a kolumbiai Iván Ramiro Sosa (Ineos) megvédte címét, másodikként a tavalyi Vuelta a Espanán szakaszgyőztes spanyol Óscar Rodríguez (Euskadi-Murias), harmadikként pedig az idei Giro d'Italia nyertese, az ecuadori Richard Carapaz (Movistar) végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik