Kerékpár: az Androni szerződtette Pelikán Jánost

KOHÁN GERGELYKOHÁN GERGELY
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 22:40
A jelenleg prokontinentális besorolással bíró, az idei Giro dʼItalián is induló olasz Androni Giocattoli-Sidermec szerződtette a Pannon Cycling Team magyar versenyzőjét, Pelikán Jánost.

A 24 esztendős időfutammenő a tavalyi naptári évben a Pannon Cycling Team versenyzőjeként ezüstérmet szerzett az országúti kerékpárosok időfutam országos bajnokságán (de korábban többször is volt már magyar bajnok), a minszki Európai Játékokon pedig 13.-ként végzett a számban, míg a V4 Special Series két magyarországi szakasza közül az egyiken másodikként végzett, a másikat megnyerte.

Az Androni-Giocattoli az egyik legeredményesebb prokontinentális, azaz a nemzetközi kerékpársport „másodvonalában” szereplő istálló, számos klasszist nevelt ki a World Tour-csapatoknak (csak egyetlen kiragadott példa: a tavaly minden idők harmadik legfiatalabbjaként Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernalt is ők hozták Európába). A sportág magyar kedvelői is jól ismerhetik, hiszen a szintén andronis korábbi Giro dʼItalia-szakaszgyőztes Manuel Belletti 2018-ban megnyerte a Magyar körverseny, a Tour de Hongrie összetettjét.

Pelikán csatlakozása már csak azért is nagy hír, mert az Androni azon három prokontinentális csapat egyike, amely tavaly is, idén is megkapta a szabadkártyát, azaz az indulási jogot a Giróra. (Legutóbb éltek is a lehetőséggel: az azóta már Valter Attila csapattársaként a világelitben szereplő CCC-ben tekerő Fausto Masnada révén elhoztak egy szakaszgyőzelmet.) Vagyis, papíron újabb magyar versenyzőnek nyílik esélye arra, hogy kiharcolhassa az idei, magyarországi Nagy Rajton, a Grande Partenzán való részvételt (erre jelenleg a már említett CCC-s Valter Attilának van a legnagyobb sansza).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik