Kerékpár: a Tour de France előtt döntenek a címvédőről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 12:44
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke szerint még a Tour de France kezdete előtt döntés születhet a francia körversenyen címvédő Chris Froome doppingügyében.

„Úgy gondolom, a Giro d'Italia előtt nem lesz döntés, de a Tour előtt remélem, hogy igen. Ez a szituáció a versenyszervezők, az UCI, és a kerékpáros számára is tarthatatlan" – mondta a L'Équipe-nek David Lappartient arra utalva, hogy a nyilvánosság egy része doppingolással gyanúsítja a kerékpárost, miközben még nem született döntés az ügyében.„Úgy gondolom, a Giro d'Italia előtt nem lesz döntés, de a Tour előtt remélem, hogy igen. Ez a szituáció a versenyszervezők, az UCI, és a kerékpáros számára is tarthatatlan" – mondta a L'Équipe-nek David Lappartient arra utalva, hogy a nyilvánosság egy része doppingolással gyanúsítja a kerékpárost, miközben még nem született döntés az ügyében.

A 32 éves brit versenyzőről december közepén derült ki, hogy pozitív tesztet produkált a 2017-es spanyol körversenyen. A szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki. Az összetettben győztes Froome tagadta, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, mert engedéllyel használja a készítményt. A Vueltán elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját.

A négyszeres győztes Froome annak ellenére készül a rekordbeállítást jelentő ötödik diadalára a július 7-én kezdődő Touron, hogy egyelőre kérdéses a szereplése. Idén eddig két viadalon – az andalúziai és tirrén-adriai körversenyen – állt rajthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik