Kerékpár: a leggazdagabb brit segített, új néven indul a Sky

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 17:08
A Sky év végi kiszállása után Jim Ratcliffe, Nagy-Britannia leggazdagabb embere lesz a tulajdonosa a szigetország legjobb országútikerékpáros-csapatának.

Az együttes kedden jelentette be, hogy a jelenlegi tulajdonosok – a telekommunikációs cég mellett a 21st Century Fox multinacionális médiavállalat – mindenben megállapodtak az adásvételről az Ineosszal, Ratcliffe vegyipari cégével.

Az Ineos május 1-jével lesz főszponzora a becslések szerint évi mintegy 30 millió fontból (11 milliárd forintból) gazdálkodó istállónak, amely így várhatóan már a május 2-án kezdődő Yorkshire-i körversenyen is új néven indul majd.

„A kerékpár nagy állóképességet és jó taktikázást igénylő sport, amely egyre népszerűbb. Az Ineosnál örülünk annak, hogy felelősséget vállalhatunk egy ilyen remekül működő és professzionális csapat vezetésében” – fogalmazott Ratcliffe a gárda által kiadott közleményben.

Ratcliffe vagyonát 21 milliárd fontra (mintegy 7600 milliárd forintra) becsülik.

A Sky decemberben jelentette be, hogy 2019 végén kiszáll a profi országúti kerékpársportból. A 2010-es alapítás óta versenyzői nyolc nagy körversenyt nyertek meg, legjobbjuk, Chris Froome négy Tour de France-diadala mellett egyszer-egyszer győzött a Giro d'Italián és a Vueltán is, míg Bradley Wiggins és Geraint Thomas egyszer-egyszer lett első a Touron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik