Giro: Valter Attila eddigi legjobb szakaszát teljesítette

MTI, I. SZ., K. G.MTI, I. SZ., K. G.
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 17:48
null
Valter Attila csütörtökön a 29. helyen gurult célba (Fotó: Getty Images)
A francia Arnaud Démare második részsikerét aratta csütörtökön a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny hatodik szakaszán, amelyen a portugál Joao Almeida megőrizte első helyét összetettben. Valter Attila a főmezőnnyel a 29. helyen ért célba, ami eddigi legjobb helyezése.

 

A Castrovillari és Matera közötti 188 kilométeres etapon négyfős csoport lépett meg, melynek utolsó tagját 15 kilométerre a céltól érte utol a mezőny.

A materai, kissé emelkedő befutó előtt kifejezetten technikás, kanyargós útszakaszt teljesítettek a kerekesek, de nem történt bukás, így sprintbefutó döntött, amelyben az ausztrál Michael Matthewst és az olasz Fabio Fellinét megelőzve nagy fölénnyel diadalmaskodott a francia bajnok Arnaud Démare, aki sikerével átvette a mezőnypontversenyben élen állónak járó ciklámen trikót a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagantól.

A végső diadalra pályázó kerekesek is a hajrára 59 fősre olvadó főmezőnnyel értek célba, ahogy az egyetlen magyar induló, Valter Attila is, aki összetettben újabb két pozíciót javítva már a 31. helyen áll.

„Az ötödik szakasz brutális volt: az idő sem volt jó, és a szakasz is nagyon nehéz volt, hat órát mentünk – szerencse, hogy a versenyen eddig talán pont akkor voltak a legjobb erőben a lábaim, még kifejezetten jól is esett a menés – nyilatkozta Valter Attila a Nemzeti Sportnak. – A hegymenet legvégén, amikor indultak a támadások, ott maradtam le picit néhány emberrel, a lejtmenetben pedig már nem akartam olyan óriásit kockáztatni, úgyhogy ott kaptam egy kevés időt. Csütörtökön viszont már érezhetően lassabban ment a mezőny, az egy nappal korábbi szakasz mindenkinek betett, így elég laza volt a tempó, ami jólesett, a hegyeket is könnyen vettük, utána pedig szépen ledolgoztuk a szökevények előnyét. A végén is jó erőben éreztem magam, a pozícióm lehetett volna kicsivel jobb, és akkor egy szép helyezésért is küzdhettem volna, de összességében örülök, hogy mindennap sikerül megjönnöm a mezőny elejével.”

Pénteken a Matera és Brindisi közötti 143 kilométer megtétele vár a mezőnyre.

GIRO D’ITALIA
6. szakasz, Castrovillari–Matera, 188 km

1. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) 4:54:38 óra
2. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) azonos idővel
3. Fabio Felline (olasz, Asztana) a. i.
...29. Valter Attila (CCC) a. i.

Az összetett élcsoportja
1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck–Quick-Step) 22:01:01 óra
2. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 43 mp h.
3. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 48 mp h.
...31. Valter 9:07 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik