Giro: Simon Yates elképesztő! Újabb szakaszt nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 17:25
null
Simon Yates továbbra is ellenállhatatlan a 2018-as Girón (Fotó: AFP)
Simon Yates nyerte meg az olasz országúti kerékpáros-körverseny 15. szakaszát, így már a harmadik etapgyőzelmét ünnepelhette a 2018-as Giro d’Italián. A Mitchelton-Scott brit versenyzője ezzel összetettben is növelte az előnyét, a második helyen álló, címvédő Tom Dumoulin több mint kétperces hátrányban van az utolsó hét előtt.

 

A Monte Zoncolanon záruló rendkívül kemény tegnapi szakasz után nem jutott sok idejük a pihenőre a versenyzőknek, hiszen a mai, 176 kilométeres etapon is meg kellett mászniuk egy harmadik és három második kategóriás hegyet.

A nap elején kialakult, nagyjából 24 fős szökevénycsoport ezúttal sem ért el a célig, a szakaszgyőzelemért most is az összetettben élen állók versenyeztek.

Az esélyesek csoportjáról elsőként a már tegnap is gyengélkedő Fabio Aru szakadt le. A támadások sorát 18 kilométerrel a vége előtt a rózsaszín trikós Simon Yates nyitotta meg: a Mitchelton-Scott brit kerekesének első megindulása után még felzárkóztak a riválisok, a második akcióját azonban már nem tudták átvenni.

Yates végül 41 másodperccel ért be üldözői előtt, így már több mint kétperces előnnyel vezet összetettben a címvédő Tom Dumoulin előtt.

A szombati királyetapon győztes, négyszeres Tour de France-bajnok Chris Froome szinte minden esélyét elvesztette a történelmi triplázásra, ugyanis 1:32 perces lemaradással ért célba, ezzel a hátránya közel öt percre nőtt összetettben.

Holnap pihenőnap következik, majd kedden egy rendkívül fontos egyéni időfutam, amelyre így a vártnál jóval nyugodtabban készülhet Yates, míg Dumoulinnek óriásit kell majd mennie, hogy megmaradjon az esélye a címvédésre.

Yates és a jól megérdemelt pezsgőzés

Giro d'Italia on Twitter

Rankings: https://t.co/HpdjYafAhT | Classifiche: https://t.co/w86q8UlAr2 | Clasificacion: https://t.co/qxsGBjNe4c #Giro101



GIRO D'ITALIA 2018
15. SZAKASZ, TOLMEZZO–SAPPADA, 176 KM
1. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 4:37:56 óra
2. Miguel Ángel López (kolumbiai, Asztana) 41 mp hátrány
3. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) azonos idővel
4. Domenico Pozzovivo (olasz, Bahrain-Merida) a. i.
5. Richard Carapaz (ecuadori, Movistar) a. i.
6. Thibaut Pinot (francia, FDJ) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Simon Yates 65:57:37 óra
2. Tom Dumoulin 2:11 perc hátrány
3. Domenico Pozzovivo 2:28 p h.
4. Thibaut Pinot 2:37 p h.
5. Miguel Ángel López 4:27 p h.
6. Richard Carapaz 4:47 p h.
7. Chris Froome (brit, Sky) 4:52 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik