Giro d’Italia: meglepetés! Osztrák siker a nyitányon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.05. 17:58
null
Lukas Pöstlberger győzelmét hozta az első szakasz (Fotó: AFP)
Pénteken elindult a centenáriumi olasz országúti kerékpáros-körverseny (Giro d’Italia), melynek első szakaszát meglepetésre az osztrák Lukas Pöstlberger nyerte meg.

 

A 100. Giro d’Italia rajtja előtt az április végén tragikus körülmények között, közúti balesetben elhunyt Michele Scarponira emlékeztek egyperces néma csenddel. Scarponi Fabio Aru kiesése miatt az első számú embere lett volna az Asztanának, amely így tiszteletből kilenc helyett nyolc versenyzővel vágott neki a versenynek.



A hivatalos szardíniai start után rögtön egy hatfős szökevénycsoport húzott el a mezőnytől, három és fél kilométerrel a vége előtt azonban elkapta őket a Quick-Step vezette peloton. Ekkor úgy tűnt, sprintbefutó lesz, ám egy éles jobb kanyar kissé szétszakította a vonatokat, Lukas Pöstlberger pedig kihasználta a pillanatnyi megtorpanást, és ezer méterrel a vége előtt robbantott. A terve bejött, a mezőny már nem érte utol, sőt még a ünnepelhetett is a célvonal előtt.



Ezzel ő lett az első osztrák, aki szakaszt nyert Girón, valamint az első, aki osztrákként magára öltheti a rózsaszín trikót.

A két nagy esélyes, az olasz Vincenzo Nibali és a kolumbiai Nairo Quintana a főmezőnnyel együtt ért célba. A nap vesztese a holland Steven Kruijswijk, aki a 13 másodperces hátrányban ért be az esélyesek mögött, miután le kellett lassítania egy kisebb bukás miatt.

Holnap az Obila és Tortolí közötti 221 kilométeres szakaszt teljesíti majd a mezőny.

GIRO D'ITALIA
1. SZAKASZ, ALGHERO–OLBIA, 206 KM

1. Lukas Pöstlberger (osztrák, Bora-Hansgrohe) 5:13:35 óra
2. Caleb Ewan (ausztrál, Orica-Scott) azonos idő
3. André Greipel (német, Lotto Soudal) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Lukas Pöstlberger (osztrák, Bora-Hansgrohe) 5:13:25 óra
2. Caleb Ewan (ausztrál, Orica-Scott) 4 másodperc hátrány
3. André Greipel (német, Lotto Soudal) 6 mp. h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik