Giro: győzelmet ünnepelt, de korai volt az öröme – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.10. 17:27
A kolumbiai Fernando Gaviria nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny ötödik etapját, így már a második szakaszgyőzelmét aratta a centenáriumi olasz viadalon.

A 100. Giro második szicíliai szakaszán előzetesen mezőnyhajrára volt a legnagyobb esély, nem csoda, hogy mindössze két kerekes vállalkozott szökésre. Maciej Paterski (CCC) és Jevgenyij Szalunov (Gazprom) szinte a teljes napot elmenésben töltötte, 15 kilométerrel a vége előtt azonban elkapta őket a peloton.

Az izgalmas sprintbefutót érdekes közjáték előzte meg: a szlovén Luka Pibernik (Bahrain Merida) öt kilométerrel a vége előtt elszakadt a mezőnytől, majd elsőként haladt át a célvonalon, ennek megfelelően pedig ünnepelni is kezdett – ez azonban nagy hiba volt, hiszen a Messinában kialakított utcai körpályán még egy kör várt a mezőnyre.

KORAI VOLT AZ ÖRÖM



A korai öröm után jött az igazi befutó, amelyet a harmadik szakaszt szintén megnyerő – és a nap során a részhajrák alkalmával a pontokat szorgosan gyűjtögető – kolumbiai Fernando Gaviria húzott be. André Greipel (Lotto Soudal) csak a negyedik helyen ért be, így elvesztette a ciklámen trikót, amely a szakaszgyőzteshez került.

AZ „IGAZI” GYŐZTES



Az összetettben nem változott az állás, az esélyesek együtt érkeztek meg, így a rózsaszín trikó is Bob Jungelsen maradt. Holnap a Reggio Calabria és Terme Luigiane közötti 217 kilométeres, dombos etap vár a versenyzőkre.

GIRO D'ITALIA
5. SZAKASZ, PEDARA–MESSINA, 159 KM

1. Fernando Gaviria (kolumbiai, Quick-Step) 3:40:11 óra
2. Jakub Mareczko (olasz, Wilier Triestina) azonos idő
3. Sam Bennett (ír, Bora-Hansgrohe) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Bob Jungels (luxemburgi, Quick-Step) 23:22:07 óra
2. Geraint Thomas (brit, Team Sky) 6 mp hátrány
3. Adam Yates (brit, Orica-Scott) 10 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik