Giro d'Italia: Geraint Thomas feladta az olasz körversenyt

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 13:27
null
Nem sok örömöt jelent, ha törött medencével kell bringázni... (Fotó: AFP)
A rajt előtt még a legnagyobb esélyesek közé sorolt Geraint Thomas a hétfői bukása után a keddi etap előtt feladta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt.

A 103. Giro d'Italián az esélyesek közé sorolták a 2018-as Tour de France győztesét, a brit Geraint Thomast, aki az első két szakaszt követően még az összetett harmadik helyén állt – a legjobb helyen a favoritok közül.

Hétfőn azonban még a lassú rajt során egy eldobott kulacs miatt bukott és ugyan az Enna város és az Etna vulkán közötti 150 kilométeres szakaszt még végigtekerte, ám több mint 12 perc hátrányban ért célba.

Csapata ekkor még arról beszélt, hogy a brit kerekes nem szenvedett töréseket és folytatja a versenyt, ám hétfőn további vizsgálatok elvégzése céljából kórházba szállították, s elővigyázatosságból kedd reggel is vizsgálaták még. Ekkor derült ki, hogy a bukásban eltört a medencéje.

„MRI és CT vizsgálatokat is végeztünk kedden reggel, s ennek során derült ki, hogy egy apró törés van a medencéjénél. Elővigyázatosságból visszaléptetjük a versenytől Thomast, mert ez a fajta sérülés igen könnyen súlyosbodhat, aminek már sokkal hosszabb a gyógyulási ideje” – fogalmazott a bringás csapatának, az Ineosnak a csapatorvosa, dr. Phil Riley.

Thomas a törés ellenére sem akarta feladni a Girót, olyannyira, hogy a mai rajt helyszínén még görgőkre rakatta a kerékpárját, hogy be tudjon melegíteni, ám mégsem vágott neki a keddi, Catania és Villafranca közötti 140 kilométeres távnak.

GIRO D’ITALIA
Az összetett élcsoportja
1. Almeida 7:44:25 óra
2. Caicedo azonos idővel
3. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 37 mp h.
...42. Valter Attila 7:58 p h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik