Giro d'Italia: ecuadori szakaszsiker, Terence Hill is tekert

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
2019.05.14. 19:03
null
A francia Olivier Le Gac is elesett a keddi szakaszon (Fotó: AFP)
Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny negyedik szakaszát, míg összetettben változatlanul a szlovén Primoz Roglic áll az élen.

Kedden az Orbetello és Frascati között 235 kilométer megtétele várt a mezőnyre, amelynek élbolya a hajrához közeledve kettészakadt egy tömeges bukás következtében. A balesetnek szenvedő alanya lett több favorit is, így a holland Tom Dumoulin, a 2017-es Giro győztese, aki vérző térddel folytatva jelentős, több mint négyperces hátránnyal kerekezett be a célba, ezzel pedig gyakorlatilag esélytelenné vált a végső sikerre.

Megúszta a veszélyes helyzetet ugyanakkor az összetettben élen álló, és pozícióját a jó finissel meg is őrző szlovén Primoz Roglic. A rózsaszín trikó viselője, aki hatodikként érkezett be, két másodperccel követte Carapazt, ugyanakkor a fő riválisokra 16 másodpercet rávert.

A szakaszon a Don Matteót alakító 80 éves Mario Girotti, azaz Terence Hill is megjelent, s tekert egy szakaszon a mezőny után.

Szerdán a Frascati és Terracina közötti 140 kilométert kell teljesítenie a mezőnynek, amely összesen 3578.8 kilométert tesz meg a június 2-i veronai befutóig.

102. GIRO D’ITALIA
4. szakasz, Orbetello–Frascati, 235 km
1. Richard Carapaz (ecuadori, Movistar) 5:58:17 óra
2. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto) azonos idővel
3. Diego Ulissi (olasz, UAE Team Emirates) a.i.

Az összetett élcsoportja
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 16:19:20 óra
2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 35 másodperc hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 39 mp h.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek