Giro: Benedettié a szakasz, Polanc átvette vezetést

Vágólapra másolva!
2019.05.23. 18:19
null
Az olasz Cesare Benedetti nyerte meg a 12. szakaszt (Fotó: AFP)
Az olasz Cesare Benedetti nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 12. szakaszát, amelyen a szlovén Jan Polanc átvette az összetett első helyét.

 

A Cuneo és Pinerolo közötti 146 kilométeres etapon egy jelentősebb szökevénycsoport lépett el a mezőnytől, majd az első kategóriás Montoso megmászása során több részre szakadt. Az utolsó kilométeren egy ötfős boly sprintelt a győzelemért, és a hazai közönség előtt versenyző Benedetti mögött honfitársa, Damiano Caruso, valamint az ír Eddie Dunbar zárt. A 31 esztendős versenyző először nyert szakaszt háromhetes viadalon.

A rózsaszín trikót az Emirates hatodikként beérkező szlovén kerekese, Jan Polanc vette át csapattársától, az eddigi éllovas olasz Valerio Contitól, aki jelentős lemaradással, 10:37 perc hátránnyal ért célba.

A szökevények közül a tavaly harmadik kolumbiai Miguel Ángel López és a 2015-ös bronzérmes spanyol Mikel Landa közel negyven másodpercet faragott az időfutamokon összeszedett hátrányából az esélyesek közül legjobb helyen álló szlovén Primoz Roglichoz képest.

A szakaszon két sprinter, az ausztrál Caleb Ewan és az olasz Elia Viviani már nem indult el, számukra a szerdai etappal véget ért az Olasz körverseny.

GIRO D’ITALIA 2019
12. szakasz, Cuneo–Pinerolo, 146 km:
1. Cesare Benedetti (olasz, BORA-Hansgrohe) 3:41:49 óra
2. Damiano Caruso (olasz, Bahrain Merida) azonos idővel
3. Eddie Dunbar (ír, INEOS) a. i.
...6. Jan Polanc (szlovén, UAE Team Emirates) 25 másodperc hátrány
...24. Primoz Roglic (szlovén, Team Jumbo-Visma) 8:03 perc hátrány

Az összetett élcsoportja:

1. Polanc 48:49:40 óra
2. Roglic 4:07 p h.
3. Valerio Conti (olasz, UAE Team Emirates) 4:51 p h.

Pénteken a Pinerolo és Ceresole Reale közötti 188 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely összesen 3578.8 kilométert tesz meg a jövő vasárnapi, veronai befutóig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik