A 24 éves német rákkutató, Fiona Kolbinger lett a Transcontinental Race történetének első női győztese – számolt be a csodaszámba menő teljesítményről a BBC. Fionának kicsivel több mint 10 napra volt szüksége, hogy megtegye a bulgáriai Burgasz és a franciaországi Brest közti közel 4000 kilométeres brutális távot, amelyen több mint kétszáz férfit utasított maga mögé. A második helyen célba érő brit férfiversenyző, Ben Davies csak 10 órával később gurult át a célvonalon – kis túlzással mondhatjuk, Fiona ekkora már regenerálódott.

A hihetetlennek tűnő teljesítmény értékét tovább növeli, hogy ez volt Fiona élete legelső ultrakerékpáros-versenye, amelyen elindult. A Csupasport azzal a kérdéskörrel foglalkozik, hogyan és miért fordulhat elő, hogy a kifejezetten nagy állóképességet igénylő ultratávokon – sportágtól függetlenül – a nők felveszik a versenyt a férfiakkal – sőt!

Oldalainkon olvashatják még szokásos futóblogszemlénket, amely ezúttal bemutatja, milyen az, amikor valaki kocogva rajzol!