Ajánló: pöpec bringával a munkahelyre

Vágólapra másolva!
2020.02.13. 21:10
Egy kezdeményezésnek köszönhetően Nyugat-Európában egyre többen járnak munkába kerékpárral, nálunk azonban még mindig kevesen. A Csupasport megmutatja, milyen a munkába járáshoz ideális bringa, hátha többen kedvet kapnak hozzá.

Belgiumban annyira bejött a Bringázz a munkába! kampány, hogy ígéretéhez híven a kormány már több százezer ember zsebét kénytelen tömni azért, hogy drótszamáron járjon a munkahelyére. Belgiumon kívül számos más európai országban, köztük Ausztriában, Luxemburgban, Franciaországban, Dániában, Hollandiában és Németországban is támogatják a bringás munkába járást.

Bármilyen meglepően hangzik is, nálunk sem ismeretlen a jelenség, jóllehet vélhetően még csak kevesen hallottak róla. A kerékpárral munkába járás térítési díja 9 forint kilométerenként, ami további 6 forinttal növelhető. Azt nem tudjuk, hogy a nemrég hozott jogszabály nyomán hányan váltottak négy kerékről két kerékre, annyi azonban biztos, egy jó bringa bárkinek meghozhatja a kedvét.

A Csupasporton megtalálhatják csokorba gyűjtve az ideális kerékpárokat, a cél az, hogy könnyebb szívvel hagyjuk otthon az autónkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik