Vége! Janics Natasa nem magyar színekben folytatja

Vágólapra másolva!
2012.09.27. 15:48
null
Janics döntött... (Fotó: Szabó Miklós)
Douchev-Janics Natasa ma kikérte papírjait a Magyar Kajak-kenu Szövetségtől, és a jövőben minden bizonnyal szerb színekben folytatja a versenyzést.

Douchev-Janics Natasa rengeteg örömet szerzett a magyar szurkolóknak, ezentúl azonban más ország színeiben, más szurkolókkal teszi meg ugyanezt. A háromszoros olimpiai bajnok klasszis ma kikérte papírjait a Magyar Kajak-kenu Szövetségtől, és szándékai szerint Szerbiában folytatja pályafutását.

PAZAR EREDMÉNYSOR
3x olimpiai bajnok (2004: K–1 500 m, K–2 500 m, 2008: K–1 500 m)
2x olimpiai ezüstérmes (2008: K–4 500 m, 2012: K–2 500 m)
1x olimpiai bronzérmes (2012: K–1 200 m)
18x világbajnok
17x Európa-bajnok
jugoszláv színekben olimpiai 4. (2000), ifjúsági Európa-bajnok

Janics tegnap éjjel, gyermekével együtt érkezett Magyarországra. Ma pedig megjelent a magyar szövetségnél a szerb szövetség kikérőjével, valamint eddigi klubja, az EDF Démász Szeged engedélyével, a külföldi versenyzéséhez szükséges dokumentummal.

Mint ismert, a Janics Natasa országváltásával kapcsolatos hírek azután váltak egyre hihetőbbé, hogy férje, Andrian Douchev Szerbiában kapott munkát. Ekkor már sokan sejtették, hogy Natasa is követi szíve választottját.

Ezután a Nemzeti Sportnak a Szerb Kajak-kenu Szövetség elnöke, Mirko Nisovics megerősítette: a „Janics-ügy” végére lassan valóban pont kerülhet – méghozzá a kajakos országváltásával.

A magyar szövetség azonban sokáig nem kapott kikérő levelet, de információink szerint létezett egy Douchev-Janics Natasa által írt magánlevél, amelyet megkapott az MKKSZ elnöksége, és amely a versenyző távozási szándékáról, lehetséges jövőjéről szólt.

A találgatásoknak azonban most vége, Janics ma hivatalosan is kikérte papírjait a magyar szövetségtől, azaz nem kíván tovább magyar színekben versenyezni. Szerbia pedig tárt karokkal várja a klasszist…

„Az MKKSZ elnökségének innentől kezdve egy hónapja van rá, hogy kialakítsa álláspontját a versenyző távozását illetően. Ez idő alatt egyeztetni fogunk a magyar és a szerb olimpiai bizottsággal, valamit a szerb sportági szakszövetséggel is” – jelentette be dr. Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára a kajakkenusport.hu-nak.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség által eljuttatott közlemény szerint az elnökségnek lehetősége van arra, hogy elutasítsa Douchev-Janics Natasa átigazolási kérelmét. Ebben az esetben a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) szabályzata szerint a bajnoknő a következő két szezonban nem versenyezhetne nemzetközi viadalon, de 2015-től már szabadon rajthoz állhatna Szerbia színeiben a világversenyeken.

Ma délután egy másik nyilatkozat is érkezett a Magyar Kajak-kenu Szövetséghez. Ebben Douchev-Janics Natasa edzője, Kovács László jelezte, hogy a továbbiakban nem kíván részt venni a sportolónő versenyzői felkészítésében, és köszönetet mondott a szövetség eddigi támogatásáért.

A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN RÉSZLETESEN FOGLALKOZUNK A TÉMÁVAL.

Kikérte a papírokat (Fotó: Szabó Miklós)
Kikérte a papírokat (Fotó: Szabó Miklós)
A váltás már csak a szövetségi egyeztetéseken múlik (Fotó: Szabó Miklós)
A váltás már csak a szövetségi egyeztetéseken múlik (Fotó: Szabó Miklós)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik