Szlalom kajak-kenu vb: Potocny 9 századra a riói kvótától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 16:32
A szeptember elején honosított szlalomkajakos, Potocny Marcel mindössze kilenc századdal maradt el a riói olimpiai kvótától a londoni kvalifikációs világbajnokságon.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a szlovák származású versenyző a középfutamban 30. lett, míg a kvótás helyek alapján a 16. pozícióban zárt. Londonban 15 versenyző szerzett riói indulási jogot.

Potocnynak a kontinentális pótkvalifikációt jelentő jövő évi, liptószentmiklósi Európa-bajnokságon még lesz esélye az olimpiai indulói hely megszerzésére.

„Úgy vélem, nekünk, magyaroknak nagy lépést jelent ez a szereplés, hiszen Magyarországon egyelőre nincs háttere ennek a szakágnak. Most azonban ezzel az eredménnyel mi is felkerültünk a sportág térképére” – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára.

„A szlalom kajak-kenu meghonosításában a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség is rendkívüli módon ösztönöz bennünket. José Perurena elnök végigkísért a londoni helyszínen, pontról pontra átnéztük, hogy milyen feltételek szükségeltetnek egy budapesti szlalompálya megépítéséhez.”

Schmidt Gábor hozzátette: Perurena kiemelte, fontosnak tartja, hogy Magyarország ebben a szakágban is bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe, ők pedig elmondták, hogy a 2024-es budapesti olimpiai pályázat kapcsán az előkészítő anyagban a magyar kormány is komolyan foglalkozik a budapesti szlalompálya létrehozásának lehetőségeivel.

„Mindenképpen örülnénk neki, ha ez a projekt megvalósulhatna, hiszen a szlalom szakágban négy számban osztanak érmeket, és mi, magyarok belátható időn belül képesek lennénk felzárkózni a nemzetközi elithez” – fogalmazott Schmidt Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik