Kajak-kenu vk: mind a négy magyar kajaknégyes döntős

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 10:48
null
A Mozgi Milán, Tótka Sándor, Molnár Péter, Somorácz Tamás összeállítású kajaknégyes megnyerte a középfutamát (Fotó: Tumbász Hédi)
Mind a négy magyar kajaknégyes bejutott a döntőbe 500 méteren a Szegeden zajló kajak-kenu világkupa vasárnap délelőtti középfutamaiból.

Tizenöt döntővel zárul vasárnap a kajak-kenusok szegedi világkupaversenye, tizenegy fináléban két magyar hajónak is szurkolhatunk.

Miután két magyar kajak négyes is minimális különbséggel maradt le az első helyről, s azzal együtt járó közvetlen továbbjutásról a szegedi kajak-kenu világkupa szombat délutáni, kora esti előfutamaiban, izgalmas összecsapásokkal indult a vasárnapi program, amelyben kiemelt figyelmet kapnak a csapathajók olimpiai távú, ötszáz méteres viadalai.

A délelőtti középfutamban hibátlanul teljesítettek a magyar négyes hajók: a férfiaknál és a nőknél is két-két egységnek szurkolhatunk a 11.30-kor kezdődő döntőfolyamban.

Férfi C–1 500-on nem lesz magyar az A-fináléban, miután Kiss Balázs (5. a középfutamban) a B-döntőbe került, Bodonyi András (7.) pedig búcsúzott a további küzdelmektől.

A 15 vasárnapi fináléból 11-ben versenyez két magyar hajó, és három B-döntőben is érdekelve lesz hazai versenyző.

A Maty-éri versenyre 60 ország közel 700 sportolója nevezett. A magyar csapat 62 fős.

A TOVÁBBI PROGRAM
döntők 11.30 (200 m és 500 m) és 14.50 (5000 m)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik