Kisebb meglepetésre a fiatal Apagyi Levente és Csizmadia Kolos nyerte a sprintszámot – adta hírül a hazai szövetség honlapja.

„Olyan ellenfeleik voltak, mint az orosz páros, amelynek egyik tagja olimpiai bajnok volt Londonban. Nagyon nagy eredmény ez Leventééktől, sokat dobhat a pályafutásukon” - értékelt Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A duisburgi vk magyar szempontból egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, a férfi kajak négyesek 500 méteres versenye az előfutamokkal kezdődött, ahonnan az elsők automatikusan a döntőbe jutottak. A Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István egység meg is nyerte futamát az abszolút legjobb idővel, így készülhet a döntőre, míg a Mozgi Milán sztrókolta, Balaska Márk, Birkás Balázs és Somorácz Tamás alkotta hajó második lett a világbajnok német hajó mögött, ezzel a vasárnap délelőtti középdöntőben folytatja.

„Nagyon magabiztos volt mindkét egységünk, elégedett vagyok velük. Sanyiék nagyon simán nyerték a futamukat, a másik hajó pedig útközben saját maga úgy döntött, hogy Márk helyett Milán fog sztrókolni, mert szerintük így a legtökéletesebb a hajó. Meglátjuk, hogy a középfutamban majd ki foglalja el az első beülőt” - nyilatkozta Hüttner Csaba.

A rendkívül fiatal Nagy Bianka, Molnár Csenge páros az új olimpiai szám, a C2 500 döntőjében kiváló eredményt ért el, ötödik helyen zárt.