Kajak-kenu vb: a nemzetközi szövetség elnöke szerint Szeged tökéletes helyszín

Vágólapra másolva!
2019.08.20. 20:36
null
Impozáns díszletek között tartották kedd este a világbajnokság megnyitóünnepségét (Fotó: Tumbász Hédi)
Impozáns díszletek között tartották kedd este a világbajnokság megnyitóünnepségét, a lemenő napban, a telt házas A-lelátó előtt felvonuló százegy ország zászlaja színesítette a Maty-éri pályát.

 

Az eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Botka László, Szeged polgármestere és José Perurena, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség elnöke egyetértett abban: Szeged tökéletes helyszíne az olimpiai kvalifikációs viadalnak.

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára ünnepi beszédében felidézte, jó két évtizede, 1998-ban izgalommal készült az ország, Szeged városa és a Magyar Kajak-kenu Szövetség arra, hogy „az egyik legsikeresebb sportágunk világbajnokságát méltó körülmények között sikerüljön megszervezni, a rendezés pedig meggyőzte a sportág képviselőit, vezetőit: Szegeden minden feltétel garantálva van egy sikeres csúcsesemény lebonyolításához. Ennek jegyében tér vissza időről időre a világbajnokság ide, hogy a legrangosabbnak számító, olimpiai kvalifikációs verseny házigazdái legyünk – fogalmazott Szabó Tünde.

A sportvezető kitért a versenyhelyszín, a Maty-éri pálya elmúlt két évben kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztésére is.

A célunk az volt, hogy a kajak-kenu sportág képviselőinek egy olyan helyszínt adjunk, amely méltó az elmúlt évek eredményességéhez és a jelen, majd a jövő generációját is teljes körűen ki tudja szolgálni. Hiszen a kajak-kenu sportág nemzetközi elismertsége, a világ sportjában betöltött egyre fontosabb szerepe és a lenyűgözően gazdag hazai hagyományai egyaránt méltóvá teszik arra, hogy egy új dimenzióba emeljük a legfontosabb magyarországi bázisát.”

Botka László, Szeged polgármestere megnyitó beszédében elmondta, a szegediek büszkék a folyamatos fejlesztésekre, amelyek eredményeként a szegedi Kajak-Kenu Olimpiai Központ mára a világ egyik legjobb olimpiai centrumja lett.

Szeged barátja a vizeknek és a vizes sportoknak. A város élete összeforrt a Tiszával és a csónakokkal. Itt talán mindenki tud bánni az evezőkkel is. Természetes tehát, hogy a kajak-kenu sport ennyire népszerű itt – mondta Botka László. – A világbajnokság pedig nem csak egy magas rangú sportesemény, hanem igazi fesztivál is. Az egész város izgalomban és lázban ég.”

José Perurena, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség elnöke kijelentette, Szeged tökéletes helyszín egy olimpiai kvalifikációs világbajnokság rendezéséhez.

Legutóbbi látogatásunk óta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Szeged városa nem kevés időt és pénzt fektetett abba, hogy ezt az eddig is világszínvonalú versenyhelyszínt tovább fejlessze a versenyzők, a nézők és a világbajnokság minden hivatalos résztvevőjének örömére. Sokan a gyorsasági szakág bölcsőjének tartják ezt a csodálatos pályát és semmi kétségem afelől, hogy a magyar szurkolók ezúttal is megmutatják, hogy miért van ez így” – mondta José Perurena.

A világbajnokság honlapján, a https://szeged2019.hu/ oldalon szerda reggel 9 órától élő streamen lehet követni az eseményeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik