Kajak-kenu: Vajda Attila kínaiul tanul, Tajvanon edzősködik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.25. 11:18
Tavalyi visszavonulása óta Tajvanon edzősködik Vajda Attila, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus, aki tanítványaival a hétvégén részt vesz a szegedi gyorsasági világkupán is. Mint mondta, leginkább a kulturális különbségek és a nyelv jelent számára nehézséget az ázsiai szigeten.

„A versenyzőim keveset kommunikálnak angolul, ha edzést akarok nekik vezényelni, akkor meg kell tanulnom kínaiul – mondta a Maty-éri pálya partján az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a korábbi szegedi kedvenc. – Most körülbelül 100–150 szónál tartok, írni-olvasni még nem tudok, de szépen, apránként haladok.” „A versenyzőim keveset kommunikálnak angolul, ha edzést akarok nekik vezényelni, akkor meg kell tanulnom kínaiul – mondta a Maty-éri pálya partján az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a korábbi szegedi kedvenc. – Most körülbelül 100–150 szónál tartok, írni-olvasni még nem tudok, de szépen, apránként haladok.”

Elmesélte, hogy Tajvanon egy 3500 méter magas, hegyek által körülvett tavon edz a mintegy 40 fős csapat, a tó kicsi, de a látvány kárpótolja őket. Ezzel szemben a Maty-éri pálya luxuskörülményeket kínál a sportolóinak – tette hozzá.

Egyik tanítványa is nyilatkozott a 34 éves sportemberről: azt mondta, kemény edzéseket tart, de a pályán kívül nagyon kedves, és úgy dolgoznak együtt, mint egy nagy család.

A 2008-as pekingi játékokon C–1 1000 méteren aranyérmes Vajda Attila már csak ritkán száll vízre, mint mondja, nem is hiányzik neki a lapátolás.

Most csapatvezetőként érkezett a szegedi vk-ra, ahogy fogalmaz, tudja, hogy tanítványai nem tartoznak a világ élvonalához, az erős mezőnyben várhatóan nem jutnak be az A- vagy B-döntőkbe, de nagy élmény számukra a verseny, tapasztalatokat és kapcsolatokat gyűjtenek, tanulnak. Hozzátette: Tajvanon inkább a sárkányhajózáson van a hangsúly, abban világelsők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik