Kajak-kenu: új párostárssal készül Douchev-Janics Natasa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.12. 13:49
null
Bodonyi Dóra – Sarudi Alízzal párban 1000 m-en – bronzérmes lett az idei, milánói vb-n (Fotó: facebook.com/dora.bodonyi)
Új párostárssal, Bodonyi Dórával készül a következő szezonra Douchev-Janics Natasa, a győriek háromszoros olimpiai bajnok kajakosa.

Ceglédi Gábor, a 22 éves, szolnoki Bodonyi edzője a távirati iroda érdeklődésére elárulta: ők keresték meg a rutinos Janicsot, miután tanítványa Kárász Annával is megpróbált összeülni, de az a duó nem működött.

„Natasát régóta ismerem, még a szegedi időkből. Ő is itt készül Szolnokon, s felvetődött bennem, hogy tegyünk egy próbát. Az első kísérlet nagyon jól sikerült, s ma már a második, éles edzésen is túl vagyunk” – mondta Ceglédi Gábor, aki három éve irányítja az idén U23-as világbajnoki címet, a felnőtteknél pedig vb-bronzot és világkupa-aranyérmet szerző Bodonyi felkészülését.

A tréner hozzátette: tudják, hogy az olimpiai számban, K–2 500 méteren itthon a világbajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta kettőst kell majd legyőzniük, de nem ijednek meg a feladattól. Emellett Bodonyi K–1 500 méteren is szeretne dobogóra állni a hazai válogatókon, s ezzel esetleg bekerülni a riói olimpián induló négyesbe – mondta Ceglédi.

A tervek szerint a két kajakos tavasszal közösen megy majd edzőtáborozni Horvátországba, s ott sok lehetőségük lesz a gyakorlásra.

Douchev-Janics Natasa korábban Kovács Katalinnal ért el világraszóló sikereket, majd idén Homonnai Lucával szerzett vb-ezüstöt 200 méteren. A Bodonyi Dórával alakuló párosukról azt mondta: nagyon jók az első tapasztalatok, s bízik az eredményes folytatásban.

„Nyitott voltam egy új párosra, így jókor jött a megkeresés. Szerencsénk van, mert passzolunk egymáshoz, bár az még kérdés, hogy ki ül majd elöl a hajóban” – nyilatkozott a távirati irodának Douchev-Janics, aki hozzátette: az edzéseiket közösen irányítja majd a férje, Andrian Douchev, valamint Ceglédi Gábor.

A 33 éves Douchev-Janics ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az 500 méter páros mellett ő a 200 méter egyesre is koncentrál, az utóbbi ugyancsak olimpiai szám. A 22 éves Bodonyi a korosztályos sikerek után idén már a felnőttek között is letette a névjegyét: tavasszal vk-győzelmeket aratott, majd bekerült a válogatottba. A milánói vb-n Sarudi Alízzal bronzérmes lett 100 m-en.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik