Kajak-kenu: további négy évre Schmidt Gábor a szövetségi elnök

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 13:30
null
Schmidt Gábor maradt az elnök (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kajak-kenu Szövetség tisztújító közgyűlése az eddigi elnököt, Schmidt Gábort választotta meg négy évre a sportági szövetség elnökének 130 szavazattal.

Pénteken tartotta négyévente esedékes tisztújító közgyűlését a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ), a tisztségek betöltéséről a tagszervezetek küldöttei döntöttek.

Miután a tavaly ősszel elfogadott új alapszabálynak megfelelően elnökségi, illetve stratégiai vagy felügyelő bizottsági tagnak csak az választható meg, aki a közgyűlés előtt legkésőbb 48 órával hivatalosan megpályázza az adott tisztséget, már szerdán elérhető volt a jelöltek listája, amelyből kitűnt, „sima ügy” lesz a választás. A szövetséget 2016 decembere óta vezető Schmidt Gábor egyedül pályázott az elnöki tisztségre, miként a három alelnöki pozícióra is egy-egy pályázat érkezett be.

BŐVÜLT AZ ARANY ÉRDEMÉRMESEK KÖRE

A közgyűlés elején az utóbbi évtizedek kiemelkedően sikeres szakembereit díjazta a Magyar Kajak-kenu Szövetség. A szervezet legjelentősebb kitüntetését, az Arany érdemérmet négy évtized rendkívül eredményes edzői tevékenységéért Sári Nándor és az utóbbi húsz év meghatározó kenusainak – köztük a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György – munkáját irányító Ludasi Róbert kapta meg, míg a Szolnokon sikeres utánpótlásnevelő műhelyt építő Dobruczky Zsolt tevékenységét oklevéllel ismerték el.

Miután a szavazásra jogosult 249 tagból 139 megjelent, a közgyűlés határozatképes volt.

Schmidt Gábor a szavazást megelőzően megköszönte a leköszönő elnökség előző ciklusbeli munkáját. Megemlékezett a szervezet tavaly szeptemberben elhunyt alelnökéről, Kadler Gusztávról, továbbá kiemelte: a Magyar Kajak-kenu Szövetség gazdálkodása a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben is stabil maradt.

Schmidt Gábort 130 szavazattal választotta meg elnöknek a közgyűlés, a regionális működésért felelős alelnök Weisz Róbert lett, a gazdasági és vagyongazdálkodási alelnöki tisztséget Kárai Péter, míg a fejlesztési alelnöki pozíciót Apáthy Endre tölti be a folytatásban is.

„A szavazati eredmények és az a tény, hogy az elnökséget újraválasztotta a tagság, azt bizonyítja, hogy a csapat jól végezte a munkáját. A felhatalmazás az elismerés mellett egyben hatalmas felelősség is. A legfontosabb feladatunk, hogy hasonlóan eredményesen folytassuk a hosszú ideje végzett közös munkát a közös célok megvalósításáért” – mondta újraválasztását követő beszédében Schmidt Gábor.

A régi új elnök hozzátette: az előző ciklus legnagyobb sikerének azt tartja, hogy sikerült jól sáfárkodni azzal a jelentős összegű támogatással, amely a kormányzatnak köszönhetően érkezett a sportágba.

„A támogatás felhasználásánál prioritást élvezett a klubok feltételrendszerének javítása, a csónakházak felújítása, a sportág eredményességéhez méltó körülmények megteremtése a vízi telepeken – mondta Schmidt Gábor, aki a jövőre vonatkozó stratégiai célok közül a magas szintű tehetségmenedzselést emelte ki. – A tehetséggondozás terén van még feladatunk, amelyet jelentős mértékben segíthetnek a sportágban megvalósuló infrastukturális fejlesztések és az egyre professzionálisabbá váló tudományos és egészségügyi háttértámogatás. A tudatos tehetséggondozással minél több tehetséget juttathatunk el a felnőttkarrierig, és elérhetjük, hogy a gyerekek közül még többen válasszák a kajak-kenut.”

A 15 tagú elnökség összetételében egyetlen változás történt: Bácskai János nem pályázott, a helyére az UTE szakosztály-igazgatóját, Doma Gergőt választották meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik