A kenus duó remekelt a tesztversenyeken (Fotó: Tumbász Hédi)

Az M1 aktuális csatornának a párost felkészítő Németh Szabolcs kedden elmondta, tavaly óta tudatosan készülnek, és ugyan Magyarországon nem volt kimondottan hagyománya a svéd párosban evezésnek (azaz, hogy mindketten ugyanazon az oldalon eveznek), de tettek egy próbát, és sikerült.

Fejes Dániel megjegyezte, a tesztversenyeken aratott első győzelmüket még meglepetésként élték még, utána viszont egyre jobban hittek magukban, és már csak azon volt a hangsúly, hogy tartsák ezt a teljesítményt. Fejes – aki kapitányi döntésre korábban Hajdu Jonatánnal is próbálkozott – hozzátette, párostársával a parton is jó barátok.

Adolf Balázs arról beszélt, társával összepasszol a mozgásuk, a mostani sikerek pedig motiválják őket. Hozzátette, az is fontos, hogy egyesben is fejlődjenek – egyéniben egymás riválisai, ami még jót is tesz kapcsolatuknak –, hiszen ez esetben a páros is erősebb lesz.

Ha az Adolf, Fejes egység a jövő heti országos bajnokságon is nyerni tud, akkor újabb válogató nélkül indulhatnak a májusi kvótaszerző viadalon.