Kajak-kenu: Kammererék EJ-győztes egységét szétszedik

Vágólapra másolva!
2015.06.22. 20:22
null
Az olimpiai ezüstérmes négyes változatlan összeállításban indulhat a vb-n (Fotó: NS-archív)
Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója K–2 1000 méteren új világbajnoki válogatót kezdeményez, ugyanakkor K–4 1000 méteren, K–1 200 méteren és C–1 1000 méteren már lezártnak tekinti a kvalifikációt.

 

A szervezet hétfői közleménye szerint a legjobb egységek mostantól védettséget élveznek, az egyesben 200 méteren a válogatón, majd a baki Európai Játékokon győztes Dudás Miklós, valamint 1000 méteren a kenus olimpiai bajnok, az azeri fővárosban harmadik Vajda Attila helye biztosnak tűnik a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Mellettük az 1000 méteren 2012 óta a nemzetközi mezőnyben nagy sikereket elért – Bakiban is győztes – Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel egység csapatba kerülését támogatja Csabai Edvin, ebben az esetben ugyanakkor nem volt könnyű a döntés, mivel a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Szalai Tamással 1000 méteren párosban kivívta az indulás jogát, és Bakiban is diadalmaskodtak.

Olimpiai versenyszámban – ahogyan a közlemény fogalmaz – a lehető legtöbb kvóta megszerzése érdekében nincs lehetőség a duplázásra, így a válogatón győztes egység nem indulhat el a világbajnokságon. Ezért a szakmai igazgató javasolni fogja a szakmai bizottságnak és az elnökségnek, hogy a második világbajnoki válogatón ismét legyen verseny férfi K–2 1000 méteren. A szám győztese pedig rajthoz állhat majd az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Milánóban. Mindemellett ugyanakkor Csabai Edvin javasolni fogja az elnökségnek Szalai Tamás keretbe kerülését is.

A keret végső összetételéről ezúttal is a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége fog dönteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik