Kajak-kenu: Szégyent hoztak a családra - Schmidt kifakadt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.05.04. 20:37
Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára azt szeretné, ha a közvélemény nem a pozitív drogtesztet produkáló Csipes Tamara és Dombvári Bence sportolóhoz méltatlan viselkedése alapján ítélné meg a magyar kajakosokat és kenusokat.

„Szégyent hoztak a családra” – mondta a sportvezető az M1-nek adott hétfő esti interjúban, melyben egyúttal kiemelte, a többi versenyző sportemberhez méltóan, keményen készül az elkövetkező időszak világversenyire és a jövő évi, riói olimpiára is.

Schmidt Gábor azt mondta, elképzelhető, hogy Csipes és Dombvári szigorú szankcióban részesül majd az MKKSZ fegyelmi bizottságának jövő hétfői tárgyalásán, de hogy milyen büntetés vár a két kajakosra, az a bizottság hatáskörébe tartozik.

Az MKKSZ hétfői közleményében jelezte, hogy fegyelmi eljárást indít a két versenyzővel szemben, miután a szövetséget a Magyar Antidopping Csoport (MACS) hivatalosan tájékoztatta arról, hogy az érintett sportolók szervezetében kokain nyomaira bukkantak.

A Blikk értesüléseire hivatkozva szombaton számoltunk be arról, hogy a két versenyzőtől a közelmúltban, a dunavarsányi edzőtáborban vettek vizeletmintát, és a doppingtesztjük negatív, a drogtesztjük azonban pozitív lett.

Az ötszörös világbajnok Csipes Tamara (25 éves) 2011-ben az év sportolónője volt, Dombvári Bence (22) pedig nyert már ezüst- és bronzérmet is vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik