A vb-n – július 10-12-én – minden olyan számot megrendeznek, amelyeket más síkvízi vb-ken is, kivéve az olimpiai versenyszámokat.

„Nagyon izgalmasak lehetnek versenyzői és nézői szempontból is a mix-versenyszámok. Kajakban és kenuban négyesben és párosban 500, illetve 200 méteren indulnak a koedukált egységek. Azt gondolom, az ICF részéről megvan a törekvés arra, hogy később ezek az olimpiai programba is bekerüljenek, úgyhogy ez egy fontos főpróba lesz” – idézte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja Vaskuti Mátét, a vb versenyigazgatóját.

A tavalyi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság az ICF spanyol elnöke, Jose Perurena Lopez szerint olyan verseny volt, amelynél ebben a sportágban nem lehet jobbat rendezni.

„Eddig minden szegedi verseny kiemelkedő színvonalon zajlott le, ez idén is így lesz. Ráadásul ezúttal a televíziós közvetítés kamerái ismét a nézői oldalra költöznek, így az osztószigetet teljesen át tudjuk adni a csapatok számára. További előny, hogy a tavalyi bővítések után az idei versenyre parkolási szempontból a pályához közelebb tudjuk majd engedni a nézőket, és a résztvevőket is. Szeged belvárosából a szokásoknak megfelelően indítunk szurkolói buszjáratokat, valamint a sportolóknak shuttle-buszokat is” – tette hozzá Vaskuti Máté.

Jegyeket a versenyre március végétől lehet majd rendelni, fizetni csak a döntős napokon, szombaton és vasárnap kell.