Kajak-kenu: Szabó Gabriella távozik a Honvédtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.06. 19:20
A BHSE vezetősége közösségi oldalán jelentette be, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella 11 évnyi közös munka után nem kívánja meghosszabbítani szerződését.

Szabó Gabriella a több mint egy évtized során 3 olimpiai bajnoki címet (K-4 500 m, 2012, 2016, ill. K-2 500 m, 2016) és kilenc világbajnoki aranyérmet lapátolt össze a Honvéd színeiben, hat éven át volt sikeres vezérevezőse a női négyesnek. Az elmúlt három évben azonban nem sikerült a világversenyekre kvalifikálnia magát, 2017 óta nem indult sem világ-, sem Európa-bajnokságon. A klub közleményében hangsúlyozta: „a jóban, de a legnehezebb időszakokban is maximálisan kitartott versenyzője mellett, biztosította a feltételeket a nyugodt felkészüléshez, ösztönözte Szabó Gabriellát, aki a több mint egy évtized során sokak példaképévé, a Honvéd család tagjává vált.”„a jóban, de a legnehezebb időszakokban is maximálisan kitartott versenyzője mellett, biztosította a feltételeket a nyugodt felkészüléshez, ösztönözte Szabó Gabriellát, aki a több mint egy évtized során sokak példaképévé, a Honvéd család tagjává vált.”

Szabó szerződése október 31-vel lejárt a klubnál, s jelezte a vezetőségnek, hogy nem él a hosszabbítás lehetőségével, a következő szezonban más egyesület színeiben kíván versenyezni. Klubja megköszönte eredményeit és sok sikert kívánt a versenyző további pályafutásához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik