„Nagyon jól teljesítettünk, nem is azért, mert az előzetesen kitűzött tíz helyett már tizenkét éremnél járunk, hanem mert hét medált szereztünk az olimpiai számokban” – nyilatkozta a távirati irodának a szakember.

Storcz Botond egyetért Kozák Danutával, aki úgy nyilatkozott, nem szabad elszállni, hiszen továbbra is az olimpiai szereplés a legfontosabb. A vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozta, abból a szempontból mindenképpen jó volt a kontinensviadal, hogy Kozák sehol máshol nem tudta volna lemodellezni majdani olimpiai szereplését, mint itt. Megjegyezte, ugyan az ötkarikás játékokon nem így épül fel a program, de a versenyzőnek ugyanakkora megterhelést jelent a triplázás nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is.

Storcz Botond kitért a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású K–4 1000 méteres egységre. A négyesnek itt kellett volna bizonyítania, hogy nem volt véletlen az olimpiai válogatón elért győzelme, amikor nagy meglepetésre maga mögé utasította a hazai környezetben öt évig veretlen, olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű hajót. Hufnágelék azonban csak a hetedik helyen zártak Moszkvában.

„Sajnos nagyon nem tetszett ez a négyes, pedig az Európa-bajnokság előtt bíztam benne, hogy jó lesz. Az biztos, hogy ebben az összeállításban ezt nincs értelme tovább erőltetni” – mondta a vezetőedző, aki szerint az is bebizonyosodott, hogy Dombvári Bencének nincs értelme tripláznia az olimpián. Mint mondta, ő nem zárkózott volna el ettől, de most látszik, hogy a kajakosnak csak az egyesre és a párosra kell fókuszálnia.

A férfi négyessel kapcsolatban a tréner jelezte: július közepe az olimpiai nevezések határideje, de egyelőre nem tudja, hogy új válogatót írnak-e ki, vagy a női négyeshez hasonlóan ő maga jelöli ki az ötkarikás kvartettet.

Storcz Botond azt mondta, az Európa-bajnokság végeztével a versenyzők most néhány napig pihenhetnek, amire hatalmas szükségük is van, hiszen ezt követően megkezdődik a közvetlen olimpiai felkészülés.