Kajak-kenu: „Méltó vetélytársa lesz a nagyoknak” - arany Dániából

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 22:10
A kajakos Bodonyi Dóra aranyérmet szerzett 5000 méteren a koppenhágai kajak-kenu világkupaverseny vasárnapi napján. A szolnokiak fiatal versenyzője szombaton, 1000 méteren sem talált legyőzőre.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója alapján Bodonyi már az első egyenesben az élre állt, majd két körön át vezetett. Ekkor jött a világbajnoki címvédő brit Louisa Sawers és a bójára szorítva leváltotta őt. Az utolsó körben aztán ismét Bodonyi pillanatai következtek: az élre állt, és jól verte vissza Sawers és az ugyancsak brit Lani Belcher támadásait.

„Nagy dolgot vitt véghez ma Dóri. Győzelmének értéket növeli, hogy Belcher és Sawers a koppenhágai versenyen válogatózott a bakui Európa Játékokra, vagyis a britek kőkeményen küzdöttek egymás ellen” – mondta Hüttner Csaba, utánpótlás-vezetőedző. Hozzátette: Bodonyi Dóra idén sokadszor mutatta meg, hogy számolni kell vele ebben a szezonban. „Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy a jövő hétvégi, szegedi válogatón méltó vetélytársa lesz a nagyoknak ezer és ötezer méteren is.”

A koppenhágai verseny zárónapján több érem nem jutott a magyaroknak.

Takács Tamara a hetedik helyet szerezte meg 5000 méteren, női K–2 200 méteren Malcsiner Eszter és Katrinecz Rita párosa a negyedik, Braun Boróka és Szabó Ágnes kettőse pedig az ötödik helyen zárt. A Szilágyi Anett, Simán Fanni, Katrinecz, Szabó Á. kvartett 200 méteren a hatodik, a Szilágyi, Simán, Bodonyi, Papp Cintia négyes 500 méteren a nyolcadik lett. A férfi kajakosok 5000 méteres versenyszámában Ceiner Bálint a 12., Koleszár Mátyás pedig a 19. helyen ért célba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik