Kajak-kenu: megrongálták Wichmann Tamás sírját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.21. 21:19
null
A hiányzó kereszt (Fotó: Koncz György)
Március 3-án a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra a kilencszeres világbajnok kenust, Wichmann Tamást, akinek fia, Ákos közösségi oldalán most arról számolt be, hogy ismeretlen tettesek elvitték édesapja sírjáról a keresztet.

Wichmann Ákos azt írja a Facebookon megjelentetett posztjában, hogy kedden vették észre, hogy valaki ellopta a keresztet a sírról.

„Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugodó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el. Oktalanul. Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra” – írja posztjában Wichmann Ákos, aki hozzátette, május végéig nem pótolja a keresztet, mert szeretne esélyt adni a tolvajnak, hogy jóvá tegye a hibáját, s „ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére.”

Alább a bejegyzés, amelyhez Wichmann Ákos fotóként mellékelte a sír jelenlegi állapotát – a kereszt nélkül.

Wichmann Tamás a kilencszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes kenus hosszan tartó súlyos betegség után, egy héttel 72. születésnapját követően, idén február 12-én hunyt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik