Kajak-kenu: magyar diplomata az európai szövetségnél

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.01. 13:05
Az Európai Kajak-kenu Szövetség (ECA) bukaresti kongresszusán beválasztották az elnökségbe Kárai Pétert, a magyar szövetség (MKKSZ) gazdasági és vagyongazdálkodási alelnökét. A mandátuma négy évre szól.

Az MKKSZ szombati hírleve alapján Kárai Péter szerint az ECA legfontosabb feladata a stabilabb versenyrendszer, az eddiginél hatékonyabb marketing, az átláthatóbb adminisztratív működés és a szigorúbb doppingellenes tevékenység kialakítása lesz a következő négy évben.

„Nagyon örülök neki, hogy bizalmat kaptam és a következő négy évben európai szinten dolgozhatok a kajak-kenu sportágért. Fontosnak tartom, hogy az ECA az eddigieknél is átláthatóbban és hatékonyabban lássa el feladatait, és így a kontinens pozíciója erősödjön a következő években a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetségnél (ICF) is” – idézte Kárai Pétert a kajakkenusport.hu.

„Kárai Péter 2009 óta »segíti a sportág munkáját« itthon, az MKKSZ elnökségének pedig 2013 óta tagja” – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke. Hozzátette: kiváló gazdasági szakembernek tartja, aki az üzleti életben is bizonyított. Jelentős sportdiplomáciai siker, hogy bekerült az ECA legszűkebb döntéshozó testületébe, ahonnan később akár továbbléphet az ICF elnökségébe is – vélekedett.

„Számunkra a legfontosabb, hogy általa első kézből kaphatunk majd híreket a sportágat befolyásoló európai folyamatokról” – hangsúlyozta az MKKSZ elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik