Kajak-kenu: lesz maratoni Eb, Budapest helyett Győr a helyszín

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 12:12
null
Lesz maratoni Eb, Budapest helyett Győr a helyszín (Fotó: Dömötör Csaba, illusztráció)
Szűk két hónappal a verseny rajtja előtt az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) értékelte a járványügyi helyzetet, és úgy döntött, hogy október 1-4. között megszervezhető a maratoni Európa-bajnokság Magyarországon. A helyszín ugyanakkor változott, az eseményt Győrben rendezheti meg a magyar szövetség (MKKSZ).

 

„Örömteli dolog, hogy az ECA döntése értelmében megrendezhető az Európa-bajnokság, így legalább a szakág legjobbjai idén is készülhetnek egy komoly nemzetközi versenyre” – idézte a maratoni vezetőedzőt, Weisz Róbertet az MKKSZ szerdai hírlevele.

„Ez célt ad a versenyzőknek, hogy folytassák a felkészülést, a magyar csapat tagjai nagyon örülnek a lehetőségnek.”

Kiemelik, hogy Győrben már több sikeres maratoni kajak-kenu világ- és Európa-bajnokságot szerveztek, a különleges körülmények között ezért kaphatta meg ismét a rendezés jogát a város.

„Készített egy felmérést az ECA maratoni bizottsága, ennek alapján úgy látszik, hogy az európai mezőny java, tizennyolc-húsz ország állhat rajthoz a kontinensviadalon. Bízunk benne, hogy az itthoni járványügyi-helyzet stabil marad, és a résztvevő nemzetek száma nőni fog a következő hetekben” – tette hozzá Weisz Róbert, aki az Európa-bajnokság versenyigazgatója is.

Az Eb-t eredetileg júliusban rendezték volna, Csepelen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik