Kajak-kenu: Kopasz Bálint és Kozák Danuta az év kajakosai

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 16:54
null
Ünnepélyes évzárót tartott az MKKSZ (Fotó: Dömötör Csaba)
Ünnepélyes évzáró keretében elevenítette fel a sportág 2019. évi kiemelkedő sikereit a Magyar Kajak-kenu Szövetség – a sportág versenyzői remekeltek a felnőtt és korosztályos gyorsasági viadalokon, a parakenu versenyeken és a maratoni szakágban is.

 

A szövetség Stopper nevű úszóházában tartott keddi rendezvényen díjazták az év legjobb felnőtt- és utánpótláskorú versenyzőit, valamint edzőit. A felnőtteknél a férfi kajakosok mezőnyéből kiemelkedő, a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon K–1 1000 méteren, a minszki Európai Játékokon K–1 1000 és 5000 méteren is győztes Kopasz Bálintot választották az év versenyzőjének, a női kajakosoknál a Szegeden K–1500 méteren bronzérmes, Minszkben egy aranyérmet és három ezüstöt nyerő Kozák Danutát díjazták.

A férfi kenuban a 19 évesen K–1 5000 méteren világbajnoki ezüstérmet szerző Adolf Balázs lett az év legjobbja, a nőknél megosztva kapta az elismerést Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág – a győri duó az olimpiai számban, C–2500 méteren a vb-n ezüstérmes, az Európai Játékokon aranyérmes lett.

A Magyar Kajak-kenu szövetség idei médiadíját a kajak-kenu sportért tett éves munkájáért a Nemzeti Sport szerkesztősége kapta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik