Kajak-kenu: „Inkább megnyert vb-ezüst, mint elvesztett arany”

Vágólapra másolva!
2017.09.15. 20:29
Inkább megnyert ezüstéremként, mint elvesztett aranyként értékelte Solti László a maratoni kajak-kenu világbajnokságon Boros Adriánnal párosban elért második helyét.

A kajakos kettős úgy lett második a dél-afrikai Pietermaritzburgban a múlt héten, hogy a verseny egy szakaszában nagyon messze leszakadt az élbolytól, a hatodik-hetedik helyen haladt és egy perc körül volt a hátránya.

„Az első két kör nem úgy zajlott, ahogy terveztük – elevenítette fel a történteket pénteken az M1 aktuális csatornán Solti. – A rajtunk úgy sikerült, ahogy szokott, ott voltunk az élbolyban, de a víz valahogy más, nagyon kemény volt, az alkarom elsavasodott, bekötött, az első két körben teljesen megadtam magam. Szerencsére volt lélekjelenlétünk, és ahogy kezdett kimenni a görcs a karomból, onnantól olyan iramot tudtunk diktálni, ami egyedülálló ebben a mezőnyben, így sikerült ledolgozni a lemaradást.”

Solti és Boros tavaly is ezüstérmet nyert a vb-n, 2015-ben viszont győzött Győrben, akárcsak idén nyáron, a portugáliai Európa-bajnokságon.

A magyar küldöttség 23 éremmel, közte 12 arannyal az éremtábla élén végzett a dél-afrikai világbajnokságon. A felnőttek három arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal szintén a legeredményesebbnek bizonyultak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik