Kajak-kenu: idő előtt ér véget a sevillai edzőtábor

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2020.03.14. 09:48
Elindulnak hazafelé a Spanyolországban és Portugáliában edzőtáborozó kajakosaink és kenusaink. A sevillai csapat szombaton ül repülőre és tér vissza Budapestre – természetesen idő előtt.

„A táborban nincs vírus, ez valószínű, de az Európában kialakult helyzet súlyossága miatt mennünk kell – mondta Dombvári Bence. – Sevillában egyetlen hetet tudtunk dolgozni, ami sajnos nem sok. Nagy szerencse, hogy februárban még idejében el tudtunk utazni Dél-Afrikába, és ott elvégeztük az alapozást. Itt, Sevillában a pároson lett volna a hangsúly, de sajnos csak kétszer tudtunk kimenni. Azt nem tudjuk, hogy a versenyeinket törlik-e, egyvalamit tudunk, hogy amikor hazaérünk, tesztelnek minket.”„A táborban nincs vírus, ez valószínű, de az Európában kialakult helyzet súlyossága miatt mennünk kell – mondta Dombvári Bence. – Sevillában egyetlen hetet tudtunk dolgozni, ami sajnos nem sok. Nagy szerencse, hogy februárban még idejében el tudtunk utazni Dél-Afrikába, és ott elvégeztük az alapozást. Itt, Sevillában a pároson lett volna a hangsúly, de sajnos csak kétszer tudtunk kimenni. Azt nem tudjuk, hogy a versenyeinket törlik-e, egyvalamit tudunk, hogy amikor hazaérünk, tesztelnek minket.”

Sevillából 69 tagú csapat tér haza, Portugáliából Hüvös Viktor csoportja, a Kicsi Team, vagyis Tótka Sándor, Molnár Péter, Birkás Balázs, Kuli István és Nádas Bence landol szombaton Budapesten.

„Három hétre érkeztünk Portugáliába, a döntés értelmében egy héttel rövidebb lett a táborozás. Nem tudom, otthon milyen körülmények között tudjuk folytatni a munkát” – fogalmazott Birkás Balázs.

„Még egy jelentősebb csapat van kint Dél-Afrikában. Az országban eddig tíz megbetegedés történt, így még nem érezzük szükségszerűnek a beavatkozást” – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség kérésére a Wizz Air a 170 fős gép helyett 230-as géppel indul Sevillába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik