Kajak-kenu: férfi K4-esünk nagy csatában kikapott a németektől

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.01. 19:43
A magyar férfi kajak négyes 500 méteren nagy csatában kapott ki kedden a világbajnoki címvédő németektől a müncheni tesztversenyen.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar kvartett nagyot csatázott az olimpiai távon tavaly világbajnok német négyessel, amelytől végül két tizedmásodperccel maradt le. Az esős, 10 Celsius-fokos időben megrendezett versenyen elindult még a németek 1000 méteren címvédő négyese is, amelyben ezúttal ott ült az olimpiai és világbajnok Max Hoff.Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar kvartett nagyot csatázott az olimpiai távon tavaly világbajnok német négyessel, amelytől végül két tizedmásodperccel maradt le. Az esős, 10 Celsius-fokos időben megrendezett versenyen elindult még a németek 1000 méteren címvédő négyese is, amelyben ezúttal ott ült az olimpiai és világbajnok Max Hoff.

„Már a rajt után látszott, hogy a mi négyesünk és az ötszázas világbajnok német egység között dőlhet el a verseny” – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. Hozzátette, a németek 500 méteres csapata csak az utolsó negyven méteren tudott némileg elhúzni a mieinktől, akik addig tartani tudták velük a lépést.

„Egy csőrnyivel vertek meg bennünket a világbajnok németek, míg korábban mindig minimum egy hajót kapott tőlük a magyar négyes, ez azt mutatja, hogy idén sikerült előrelépnünk” – mondta a szakember.

A szegedi, ötkarikás kvalifikációs vb-n a magyarok (Nádas, Tótka, Birkás Balázs, Kuli összetételben) az 500-as távon az ötödik helyen végeztek, és több mint egy hajóval kaptak ki az aranyérmes Rendschmidt, Rauhe, Liebscher, Lemke összetételű egységtől.

A tesztversenyen szerdán K–2 300 méteren, valamint egy 150 méteres váltóban szállnak vízre Hüvös Viktor tanítványai. A párosban elrajtol majd a Nádas Bence, Tótka Sándor, valamint a Kuli István, Molnár Péter összeállítású egység, illetve a Rauhe, Liebscher és a Rendschmidt, Lemke duó. A 150 méteres váltókban lesz női és férfi kajakos, valamint női és férfi kenus induló is, ugyanis a tesztversenyen részt vesz a teljes német válogatott keret.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik