Kajak-kenu: Egy életen át szégyellem magam! – Kucsera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 08:29
Mint beszámoltunk róla, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség tájékoztatása szerint Kucsera Gábor fennakadt egy szúrópróbaszerű doppingteszten. A sportoló elismerte vétségét.

Kucsera Gábor július 18-án, a szolnoki második válogató megnyerését követően adott mintát. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) éppen a szövetség megrendelésére levett vizeletmintából mutatta ki, hogy a versenyző drogot fogyaszthatott és erről értesítette az MKKSZ-t, valamint megkezdte a hivatalos eljárást.

„Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna – mondta Kucsera a blikk.hu-nak. – A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni.”

„Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellem magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek.”

Kucsera Gábor K–1 1000 méteren indult volna a két hét múlva kezdődő milánói világbajnokságon. Hogy ki állhat rajthoz helyette az év legfontosabb viadalán, néhány napon belül dőlhet el. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke elmondta, a gyorsasági válogatott várható eredményességét ez a csere nem befolyásolja érdemben.

Kucsera az előző években már nem ért el jelentős nemzetközi eredményt. A vétség, amelyet a versenyző sem tagad, és a várható szankciók minden bizonnyal pályafutásának végét jelentik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik