Kajak-kenu: Dombvári harmadik helye a pótkvalifikáción

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.18. 10:28
Dombvári Bence harmadik lett előfutamában K–1 1000 méteren a Duisburgban szerdán megkezdődött olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu versenyen, így valamivel dél után a középfutamban folytatja a szereplését.

A Budapest Honvéd 23 éves kajakosa a szám első előfutamában szállt vízre délelőtt, és csak az első hely ért egyenesági döntőbe jutást. Erre rajta kívül többen is pályáztak, s végül a rendkívül magabiztos orosz Roman Anoskiné lett a győzelem. Dombvárit a fiatal belga Artuur Peters is megelőzte.

„Jobbra számítottam, de hát kemény ellenfelekkel kellett küzdenem, és ők is az első helyre hajtottak. Jól jött volna a pihenés, mert így ma valószínűleg három futamot is le kell húznom, megoldom azonban” – mondta a parton a tavaly eltiltását töltő Dombvári, aki 2013-ban világbajnoki bronzérmet szerzett ezen a pályán. Hozzátette: egy reggeli viadalra mindig nehezebben hangolódik rá a szervezet, később már biztosan jobban megy majd neki a versenyzés.

A kajakos később klubtársával, Hufnágel Tiborral párosban is vízre száll 1000 méteren, a győri Horváth Bence pedig 200 méter egyesben próbálkozik.

Magyarországnak eddig 15 kvótája – 6 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus – van az augusztusi ötkarikás játékokra, a fennmaradó két férfi kajakos indulási jog megszerzésére most van lehetőség.

Kvótát ezúttal az szerezhet az országának, aki párosban nyerni tud, egyesben pedig első vagy második helyen fut be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik