A Budapest Honvéd 23 éves kajakosa a szám első előfutamában szállt vízre délelőtt, és csak az első hely ért egyenesági döntőbe jutást. Erre rajta kívül többen is pályáztak, s végül a rendkívül magabiztos orosz Roman Anoskiné lett a győzelem. Dombvárit a fiatal belga Artuur Peters is megelőzte.

„Jobbra számítottam, de hát kemény ellenfelekkel kellett küzdenem, és ők is az első helyre hajtottak. Jól jött volna a pihenés, mert így ma valószínűleg három futamot is le kell húznom, megoldom azonban” – mondta a parton a tavaly eltiltását töltő Dombvári, aki 2013-ban világbajnoki bronzérmet szerzett ezen a pályán. Hozzátette: egy reggeli viadalra mindig nehezebben hangolódik rá a szervezet, később már biztosan jobban megy majd neki a versenyzés.

A kajakos később klubtársával, Hufnágel Tiborral párosban is vízre száll 1000 méteren, a győri Horváth Bence pedig 200 méter egyesben próbálkozik.

Magyarországnak eddig 15 kvótája – 6 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus – van az augusztusi ötkarikás játékokra, a fennmaradó két férfi kajakos indulási jog megszerzésére most van lehetőség.   

Kvótát ezúttal az szerezhet az országának, aki párosban nyerni tud, egyesben pedig első vagy második helyen fut be.