Kajak-kenu: átadták az Urányi-Fábián vízitelep felújított részét

Vágólapra másolva!
2019.10.09. 16:28
null
Átadták az Urányi-Fábián vízitelep felújított részét (Fotó: Tumbász Hédi)
Ünnepélyes keretek között átadták szerdán a kajak-kenu első magyar olimpiai bajnokairól elnevezett óbudai UTE-létesítmény, a Tímár utcai Urányi-Fábián vízitelep felújított részét.

 

Megújult az UTE Urányi Jánosról és Fábián Lászlóról elnevezett Tímár utcai vízitelepe. A bruttó 180 millió forintos, tíz hónapig tartó beruházás keretében az MKKSZ vagyonkezelésében működő telep új épületrésszel gazdagodott. Új emeletet építettek a tanmedence és a konditerem épületének tetejére, ahol egy tornatermet, valamint egy komplett női szárnyat alakítottak ki öltözőkkel és szociális helyiségekkel.

„Nagyon örülök annak, hogy egyre jobb körülmények fogadják a versenyzőket, a gyerekeket itt a Tímár utcában. Jó érzés, hogy nem tíz fokban edz az ember, vagy éppen normális tanmedencében végezheti a téli edzésmunkát” – mondta Kozák Danuta, aki a szerdai átadó ünnepségen facsemetéket ültethetett el, dr. Szabó Tündével, az EMMI államtitkárával, Bús Balázzsal, Óbuda polgármesterével, Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredzővel, az újpesti jegyzővel, Tahon Róberttel, valamint az 1992-es olimpia két bajnokával, Dónusz Évával és Mészáros Erikával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik