Szabó Tünde az ünnepélyes eseményen elmondta – amint arról a sportállamtitkárság az MTI-t tájékoztatta –, hogy a kiemelt sportágak sportlétesítmény-fejlesztési keretéből az idén megújult a kajakház, a kondiépület, és a vízitelepen kialakításra került egy streetballpálya, egy kerékpártároló, és elkészült a kishajók befogadására is alkalmas épület. Korszerűsítésre került a közvilágítás, a térburkolat és a napelemes energiarendszer is bővítésre került.

„Ezek mind-mind olyan beruházások és fejlesztések, amelyek komfortosabbá teszik a vízitelepet, amelynek köszönhetően a sportolók és edzők egyaránt otthonosabban érzik magukat, a fejlődésnek köszönhetően még nagyobb örömmel, még nagyobb kedvvel végzik majd feladatukat, és szereznek dicsőséget Tiszafüred városának és Magyarországnak” – hangsúlyozta Szabó Tünde.

Hozzátette, a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban és Szabadidőközpontban a jövőben új borítással ellátott felületen sportolhatnak a sportolni vágyók, ennek a beruházásnak köszönhetően a csarnok, a küzdőtér alkalmassá vált labdarúgó-, kézilabda-, kosárlabda-, röplabda- és teniszmérkőzések lebonyolítására is.

„Ezzel Tiszafüred újabb lépést tett afelé, hogy a város igazi sportos és sportoló várossá váljon” – fogalmazott Szabó Tünde.