Kajak-kenu: Kammerer nyerte az 5000-es válogatót Szolnokon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 15:23
Kammerer Zoltán nyerte meg a férfi kajakosok 5000 méteres válogatóversenyét Szolnokon, míg másodikként Pauman Dániel ért be a célba. Hogy melyikük indul majd el ebben a számban a júniusi Európai Játékokon, arról várhatóan edzőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin dönt.

A szombati futamon azok a versenyzők vehettek részt, akik a múlt heti 2000 méteres felmérőn az első harmincban végeztek.

„Színvonalas és sportszerű csata zajlott, bár számomra kissé meglepő, hogy a többi versenyző nem tudott ott maradni Kammerer Zoltán és Pauman Dániel mögött" – értékelt Storcz Botond, a válogatott vezetőedzője, aki hozzátette: a végeredmény egyáltalán nem meglepetés, mert a két kajakos kiváló formában van, ráadásul tavaly is a táv legjobbjai voltak itthon.

A szombati versenyen 23-an álltak rajthoz. Az első fordulóban még hatalmas csata zajlott, a második egyenes végén viszont már váltott vízen haladt az élen Kammerer és Pauman, s utóbbi a hajrában nem tudta tartani a lépést a háromszoros olimpiai bajnokkal, így Kammerer tulajdonképpen simán nyert.

A győztes azt mondta: nagyon örül, hogy jól sikerült az első idei versenye, összedolgoztak Paumannal, és igazából edzésnek fogták fel a válogatót, hiszen ők a négyessel már mindenképpen baki indulók.

„Miután nem vagyok már fiatal, nekem elég lehet a négyes az Európai Játékokon, Dani biztos ügyesen helyt tudna állni 5000 méteren. De hogy melyikünk induljon, arról az edzőnk, Fábiánné Rozsnyói Katalin fog dönteni" – tette hozzá.

Az már korábban eldőlt, hogy az első Európai Játékokon, június közepén Bakiban a felnőtt gyorsasági kajak-kenu válogatott a legjobb összeállításában fog vízre szállni.

„A nevezéseket május elejéig le kell adnunk Bakira, nem fért volna bele, hogy a rövidebb távokon is válogató legyen már áprilisban – mondta Csabai Edvin szakmai igazgató. – Ezért úgy döntöttünk, hogy a férfi kajak egyes ötezer métert kivéve a többi számban azok indulhatnak el a versenyen, akik tavaly képviselték a magyar színeket a moszkvai világbajnokságon."

Jövő hétvégén Európa-bajnokságot rendeznek a sportágban a csehországi Racicében, ott egy zömében fiatal versenyzőkből álló csapat képviseli majd Magyarországot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik