Jótékonyság: Kammerer Zoltán is ott lesz a gödi futófesztiválon

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 22:08
Jótékonysági futófesztivált rendeznek szeptember 11-én Alsógödön, az esemény és a befolyt összeg a gödi Búzaszem Iskola építését szolgálja. A Búzaszem Futófesztiválra a Gödi SE pályáján és annak környékén kerül sor. A sport mellett kulturális programok is műsorra kerülnek. A rendezvényen többek közt a Duna-parti település háromszoros olimpiai bajnoka, Kammerer Zoltán is szerepet vállal.

A fő versenyszám a 14 és 28 kilométeres terepfutás lesz, e mellet többek közt gyermekek és sporthírességek 400–2000 méteres futamai is kiírásra kerültek. Kiegészítő rendezvényként strandröplabda-tornára, sportági bemutatókra, színpadi kulturális programokra is sor kerül.

A rendezvény szervezői a gödi Búzaszem Alapítvány és az Unix Sportegyesület. Az eseményen a régió kiemelkedő, nemzetközileg is eredményes sportolói közül is jelen lesznek, többek közt a településen élő kajakos, anno a Gödi SE-ből induló Kammerer Zoltán.

A rendezvény egyik fővédnöke Markó József, Göd város polgármestere elmondta: „Önkormányzatunk természetességgel támogatja ezt a kezdeményezést, hiszen itt párosul az egészséges életmódra nevelés, a hagyományőrzés, a közösségi értékek megteremtése és ápolása, mely minden településen, így a Dunakanyar kapujában, Gödön is fontos és kiemelt feladat."

A nevezési díj az Alapítványon keresztül az iskolaépítést támogatja. 2010 nyarára Gödön felépült a Búzaszem Iskola első épülete. A Duna-parti, magyar hagyományokat ápoló, keresztény, családi, alapfokú művészeti iskola – amelynek alapító gondolata 2004-ben vetődött fel – állami pénzek nélkül, adományokból, helyi társadalmi összefogással és önkéntes munkával épül, az Ybl-díjas építész, Salamin Ferenc tervei alapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik