Gyász: március harmadikán búcsúztatják Wichmann Tamást

Vágólapra másolva!
2020.02.19. 11:23
null
Wichmann Tamás (1948–2020) (Fotó: Földi Imre, archív)
A család és az MTK tájékoztatása szerint március harmadikán, kedden 14.15-kor búcsúztatják Wichmann Tamást. Ahogy arról beszámoltunk, a kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes kenus hosszan tartó súlyos betegség után, egy héttel 72. születésnapját követően, február 12-én 21.33 órakor hunyt el.

 

Wichmann Tamás először 2019 szeptemberében nyilatkozott arról, hogy már két éve rákkal harcol. Később többször is megrázó vallomást tett súlyos betegségéről. Január közepén a Blikknek azt mondta, gyógyulásának esélye nulla. A hónap végén a Nemzeti Sportnak is nyilatkozott, akkor azt kívánta magának, hogy láthassa a tokiói olimpiai döntőket.

A január 16-i Év Sportolója Gálán megkapta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Életműdíját.

A magyar sporttörténet egyik legnagyobb alakját családja, három fia és unokahúga körében érte a halál a Szent László Kórházban.

Wichmann Tamást március harmadikán, kedden 14.15-kor búcsúztatják Budapesten, a Farkasréti Temető Makovecz ravatalozójában. Az MTK február 23-án, vasárnap 14 órától a Népsziget utcai vízi telepen gyertyagyújtással és két kilométeres evezéssel állít emléket örökös bajnokának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik