Winter Classic: Még nekem is akklimatizálódnom kell - Ladányi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.10. 12:44
null
A pálya szinte kész, várja a főszereplőket és a vendégeket (Fotó: Török László)
Saját bevallása szerint huszonöt éves koráig döntően nyitott pályákon játszott, és lényegében ott nőtt fel, a hétvégi Winter Classicon azonban még a 37 éves Ladányi Balázsnak is akklimatizálódnia kell a városligeti helyszínhez. A MOL, a Magyar Jégkorongszövetség, valamint a Sapa Fehérvár AV19 közös szervezésében létrejött háromnapos esemény fő attrakciója két EBEL-meccs, valamint egy Mol Liga-bajnoki lesz. Az online jegyértékesítés a jegyed.hu oldal segítségével történik.
KARÁCSONYI HOKI BULI-WINTER CLASSIC – A PROGRAM
2013. december 13., péntek
19.15: SAPA Fehérvár AV 19–EC Red Bull Salzburg EBEL-mérkőzés
2013. december 14., szombat
10.00: U10 (mini)-torna
13.00: MAC Budapest–ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia EBJL (U18)-mérkőzés
16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés
18.30: Dab.Docler–Miskolci Jegesmedvék MOL Liga-mérkőzés
2013. december 15., vasárnap
10.00: U8 (szupermini)-torna
13.00: KMH Budapest–Vienna Sabres EWHL (női EBEL)-mérkőzés
17.30: SAPA Fehérvár AV 19–EC-KAC Klagenfurt EBEL-mérkőzés
Az online jegyértékesítés a jegyed.hu oldal segítségével történik.

„A négyezres mobil lelátó elkészült, jelenleg az utolsó simítások zajlanak, a fény- és a hangtechnikai üzembe helyezése – árulta el az esemény keddi sajtótájékoztatóján Kangyal Balázs, válogatottsági rekorder, a szövetségi sportigazgatója, aki az öregfiúk meccsen maga is újra korcsolyát húz majd. – Bízunk a hasonlóan szép időben és a nagy nézőszámban. A jegyek jó ütemben fogynak, de akár a helyszínen is vásárolhatóak lesznek, persze, csak ha marad. A sportág komplett palettával felvonul az eseményen, a nézők az EBEL és a Mol Liga reprezentánsai mellett láthatnak korosztályos csapatokat, női együtteseket és öregfiúkat. Nagy áldozat, sok szervezés és munka volt részünkről összehozni ezt az eseményt, csakúgy, mint a három idei vb-rendezésünket, de hiszünk abban, hogy a sportág fejlődése érdekében megtérül majd. Mert máshogy nincs is értelme, ehhez kétség sem fér. Az öregfiúk mérkőzésen vébéket megjárt, egykori válogatott társaimmal együtt lépek jégre, akik korosztályukban meghatározónak számítottak. Ízelítőül néhány név: Hudák Gábor, Palkovics Krisztián, Holéczy Roger, Svasznek Bence, Szuper Levente és Kóger István. Sajnos sokan nincsenek edzésben, így nem vállalhatták, hogy játszanak.”

Kangyaltól egykori válogatottbeli társa, a Dab.Doclert erősítő Ladányi Balázs kérte számon, hogy őt miért nem hívta meg a szombati gálameccsre, az immár sportvezető azzal húzta ki magát, hogy a csatár jelenleg még aktív profi – reméli, egy ideig éppen ezért még nem is számíthatnak rá az öregfiúk között –, nem mellékesen pedig a szombat esti főműsorban lesz jelenése, a Miskolci Jegesmedvék elleni rangadón.

„Még öt éve sem gondolhattuk volna, hogy a Miskolc ellen majd rangadót játszunk, de sok munkával és erőfeszítéssel mára itt tartanak – mondta a 37 éves Ladányi. – Sőt, legutóbbi két meccsünket elveszítettük ellenük, így szeretnénk visszavágni, tehát nemcsak azért küzdünk a három pontért, mert hivatalosan pályaválasztóként mi leszünk otthon a Városligetben. Szombati ellenfelünkben akár a sorozat egyik végső esélyesét is tisztelnünk kell. Huszonöt éves koromig döntően nyitott pályákon játszottam, lényegében ott is nőttem fel, de azért nekem is szükség lesz akklimatizálódásra. Bár ilyen festői környezetet egyik nyitott pálya sem tudott felmutatni, mint a városligeti.”

A rendezvényre speciális mezekkel készülnek a csapatok a Winter Classicra, a fehérváriak válogatott kapusa, Bálizs Bence pedig külön befesteti a sisakját is, amit a Heim Pál Gyermekkórház javára majd elárvereznek. Horváth András és Ladányi Balázs főszervezésében jótékonykodni készülnek a dunaújvárosiak is, méghozzá a közelmúltban súlyos balesetet szenvedő egykori társuk, Vargyas László megsegítésére. Ennek érdekében a rendezvényre legyártott sálakat vásárolhatnak majd meg az érdeklődök, de hívó szavukra megmozdult az egész sportág. Társak, volt ellenfelek, edzők is szorgos ereklyegyűjtésbe kezdtek, amely majd szintén a kőkemény bekk gyógykezelését hivatott elősegíteni.

„Az osztrák jégkorongsport két kiemelkedő klubját látjuk majd vendégül pénteken, illetve vasárnap – mondta a Volán képviseletében Sille Tamás edző. – A Salzburg a legnagyobb költségvetéssel rendelkező klub az EBEL-ben, négyszeres bajnok, a címvédő Klagenfurt viszont a rekordbajnok, utóbbi története során harminc alkalommal bizonyult a legjobbnak Ausztriában. Bízunk benne, hogy jó meccseket játszunk, és felvesszük a versenyt mindkettővel.”

Tyler Metcalfe, a Dab.Docler és a Fehérvár korábbi kanadai jégkorongozója immár a miskolciakat erősíti. A nyitott pálya számára is csak részben szolgál újdonságként.

„Gyerekként órákat töltöttünk jégkorongozással a szabadban otthon, persze, négyezer néző előtt azért más lesz játszani, mint a szüleink előtt annak idején” – mondta az egy hónapja a magyar válogatottban is bemutatkozó csatár.

Winter Classic - ahol Ladányi is tejfölösszájú

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik