Világrekord, 113 411 néző a michigani egyetemi hokiderbin

Vágólapra másolva!
2010.12.12. 06:52
null
A tömött Michigan Stadium (Fotók: Michigan Wolverines)
Megdőlt a jégkorong nézőrekordja: Ann Arborban 113 411 szurkoló látogatott ki a Michigan Wolverines és a Michigan State Spartans NCAA-derbijére, melyet végül a Wolverines 5–0-ra nyert meg.

Az eddigi világrekordot a 2010-es világbajnokságon állították fel, 77 803 nézővel, így most először fordult elő a jégkorong történetében, hogy egy mérkőzésre több mint százezer drukker látogatott ki.

A nézőrekordot a harmadik harmad közben jelentették be a „Big Chill at the Big House" szlogennel hirdetett mérkőzésen, bár a Guinness Rekordok Könyvének még hitelesítenie kell a hivatalos nézőszámot. Még egy rekord megdőlt: ez a legnagyobb, valaha sportrendezvényen látott tömeg a Michigan Stadiumban (az eddigi csúcs egy 2010-es amerikaifutball-mérkőzésen 113 090 volt).

„Libabőrösek voltunk mind, egészen elképesztő volt látni ezt a rengeteg embert. Még sosem játszottam ekkora hangzavarban" – mondta Carl Hagelin, a Michigan Wolverines két gólt szerző svéd csatára  az AP hírügynökségnek.

„Eltelik majd egy évtized, és úgy fogok visszaemlékezni erre a meccsre, mint a legszórakoztatóbbra, amit valaha játszottam, eszméletlenül jól éreztem magam. Nézzetek végig ezeken a 22 éves férfiakon, kisgyerekként élvezik az egészet" – csatlakozott hozzá Torey Krug, a Michigan State játékosa.

Óriási élmény: a játékosok alighanem sosem felejtik el ezt a derbit
Óriási élmény: a játékosok alighanem sosem felejtik el ezt a derbit

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik