Szuper Levente (balra) szeretné megtölteni a csarnokukat (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Markovits László, a Vasas SC elnöke a keddi sajtótájékoztatón felidézte, hogy a klub 2009-ben fogadta be a jégkorongot, a csapat rögtön az első évben megnyerte a Mol Ligát, két szezon után azonban gazdasági okok miatt megszűnt a felnőttegyüttes, és az utánpótlás-nevelés került az előtérbe.

Nagy öröm, hogy újra eljutottunk a felnőttcsapat elindításáig, amelyben természetesen az anyaegyesület is érintett, de a munka oroszlánrészét a Szuper Levente és Ladányi Balázs által irányított gazdasági társaság végzi” – jelentette ki a klubelnök. Elmondása szerint Szuperék megérdemlik a lehetőséget, hiszen kitűnő munkát végeztek az utánpótlásban. Markovits hozzátette: ma már több mint háromszáz gyerek korcsolyázik a káposztásmegyeri Jégcentrumban, és első sorban ez teremtette meg az esélyt arra, hogy a Vasasnak saját nevelésű fiatalokra építve ismét felnőtt csapata lehessen.

A létesítményhelyzet hosszú távon megoldott, hiszen a kormány támogatásával immár a Vasas SC vagyonkezeli a Jégcentrumot” – közölte Markovits.

Szuper Levente szakosztály-igazgató arról beszélt, hogy a külföldi, elsősorban az észak-amerikai minták alapján azt tartja fontosnak, hogy megtöltsék a 2000 fős csarnokot.

Szeretnénk a nézőket odavonzani, majd megtartani. Olyan élményt igyekszünk nyújtani nekik, hogy annak csak egy része legyen az, ami a jégen zajlik” – fogalmazott Szuper Levente, aki kollégáival egy „pici Amerikát" igyekszik megvalósítani Káposztásmegyeren, s véleménye szerint megvannak ehhez az eszközeik. A szakosztály-igazgató bejelentette azt is, hogy ezentúl elsősorban a szakmai kérdésekkel kíván foglalkozni, a munka többi részét az új operatív igazgató, Pehl Bernadett végzi.

Családi programokkal, közönségtalálkozókkal színesítjük a szezon kezdetét, s az a tervünk, hogy szeptember közepétől valami olyat tudjunk megmutatni, amire Magyarországon még nem volt példa” – fogalmazott Pehl Bernadett.

A felnőtt magyar bajnokságba hét év után visszatérő klub a 2018–2019-es idényben Schiller-Vasas HC néven indul az Erste Ligában.

Ladányi Balázs vezetőedző kifejtette: a felnőttcsapat az előző idényben bajnoki bronzérmes junioregyüttesre épül, ezen kívül a kerethez eddig nyolc új játékos kötelezte el magát, többségükben olyanok, akiknek korábban volt kötődésük a Vasashoz. Leigazolták az észt válogatott kapusát, a 27 éves Willem-Henrik Koitmaa-t is. Szintén a kapusposztra érkezik Tóth Balázs, a Linz csapatától, míg a mezőnyjátékosokhoz Fliszár Zalán, Inglis Ákos és Bödök Bence a Ferencvárostól, Turbucz Martin és Pápa Márton az Újpestből, Belényesi Gábor Németországból csatlakozik.

Az újonc Vasas július 30-án kezdi meg a felkészülést a szezonra, a bajnokság első mérkőzését szeptember 14-én, a Csíkszereda vendégeként játssza, két nappal később Gyergyószentmiklóson lép jégre. A csapat első hazai mérkőzésén – a tervek szerint – a Vienna Capitals gárdáját látja vendégül, szeptember 21-én.